“Штам “Дельта” поширюють саме вони, ось як їх слід зупинити”: лікар Комаровський про найважливіше питання щодо вірусу

Штам “Дельта” шириться Україною, продовжуючи викликати важку хворобу в людей. Медики застерігають українців, що вірус майже не робить різниці між своїми жертвами за віком. Будь-хто може потрапити у реанімацію, навіть маючи начебто залізне здоров’я.

Як інформує “Molbuk”, заслужений педіатр Євген Комаровський дав відповідь на популярне запитання щодо вакцинації від коронавірусу дітей – необхідна.

Медик пояснив, чому має сенс прищеплювати своїх чад від коронавірусу, незважаючи на легкий перебіг хвороби у більшості дітей.

“Вакцинація дітей – це вагомий внесок у завершення пандемії, бо діти – це головний механізм в поширенні вірусу та інфекції”, – вважає лікар.

Комаровський шкодує, що в Україні зараз немає правового інструменту, що дозволяє прищеплювати дітей. (Судячи з усього, Комаровський давав коментар до дозволу в Україні вакцинувати дітей).

“Поки що немає офіційного дозволу прищеплювати дітей. Сьогодні саме вакцина Moderna дозволена у дітей, починаючи з 12-річного віку. А китайці використовують вакцини для дітей з 3 – річного віку”, – розповів фахівець.

У МОЗ дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 12 до 17 років. Вакцина буде для цього використовуватися тільки одна – Pfizer, яка затверджена в інших країнах для цієї вікової групи. Так, в Європі й США дітей старше 12 років прищеплюють ще з літа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.