“Реальна статистика набагато страшніша”: лікарка про ситуацію з COVID-19 в Україні

Про те, що реальна статистика в Україні може відрізнятись від офіційної говорять часто.  Здебільшого це пов’язано із тим, що значна частина населення не виявляє вірус, а багато хто з легким і середнім ступенем захворювання лікуються вдома чи навіть продовжують ходити на роботу.

Як розповіла в інтерв’ю “Факти” Ольга Голубовська, від 15 до 30 відсотків тести дають хибно-негативний результат. Це означає, що людина хвора, але діагностика захворювання не виявила, що у свою чергу впливає на статистику та постановку правильного діагнозу.

“Може бути так, що сімейний спалах коронавірусу. У когось із членів родини виявлено COVID-19, а в інших немає. Їм не ставиться такий діагноз”, – сказала Голубовська.

Окрім того лікарка зазначила, що покладатись виключно на тест немодні. Адже часто тестування дає хибну інформацію. За її словами, тест повинен тільки доповнювати загальну картину захворювання, але робити висновки виключно на ковід-тестуванні неможливо.
“Враховується епідеміологічна обстановка, контакти, у тому числі сімейні, зміни на КТ та інше”, – пояснила фахівець.

Голубовська зазначила, що через помилково негативні тести на COVID-19 стаціонари недоотримують кошти від Національної служби здоров’я, яка фінансово покриває лікування лише тих пацієнтів, чиї тести показали наявність коронавірусу в організмі.

“Тому, звісно, ​​офіційна статистика відстає”, – додала лікарка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.