На кордоні з Польщею чути стрілянину: мігранти мають намір прориватися (фото, відео)

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі загострюється. Мігранти згорнули табір і готові йти на штурм – частина загороджувального паркану вже зламана.

Відео того, що відбувається, поділилися в Telegram-каналі Shot.

За даними прикордонного комітету Білорусі, біля пункту пропуску “Брузги” зібралися 2,1 тисячі мігрантів, які вже другий тиждень намагаються прорватися до Польщі. Вони влаштували тисняву і зламали частину паркану з білоруського боку. Наразі біженці стовпилися біля кордону.

По той бік паркану зібралося кілька сотень озброєних польських силовиків, які приготували водомет. У небі над кордоном літає польський вертоліт та білоруський дрон. Обидві сторони поки що не роблять жодних активних дій.

На сторінці в Twitter Міноборони Польщі з’явилася інформація, що люди в жилетах “Преса” змушують мігрантів, переважно жінок та дітей, підходити ближче до загородження, щоб зняти їх.

На кордоні з Польщею чути постріли, повідомили у Міноборони Польщі – силовики стверджують, що це білоруські військові намагаються влаштувати провокацію. Швидше за все, стріляють холостими патронами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.