“Я не буду приймати. Господь влаштує моє життя”. Як настоятель Києво-Печерської Лаври відмовляє вірян від вакцинації

В мережі оприлюднено фрагмент відеозапису велелюдної проповіді настоятеля підконтрольної церкві Московського патріархату Києво-Печерської Лаври, єпископа УПЦ МП Павла (Лебедя), в якому той торкається теми антикоронавірусної вакцинації.

Про це розповідає Еспресо.TV.

Єпископ, зокрема, каже що до нього з таким питання звернувлася одна з вірянок.

“Я відповів їй: “Я не говоритиму Вам – приймайте або не приймайте. Одним скажеш – не приймайте, кажуть: “Він чекає на нашу смерть”. А іншим скажеш – не приймайте: “Ні, він хоче нашої смерті”.

Тому я відповів: “Ви – як хочете. Я – не прийматиму. Господь влаштує моє життя тільки в покаянні і причасті тілом Христовим”, – зазначив настоятель Лаври.

При цьому він назвав коронавірусну пандемію випробуванням, спрямованим на теми “аби відірвати від Бога і від святого храму”.

Коли було здійснено даний запис не ззаначається.

На фейсбук його виклав священик Православної церкви України Олег Горбовський з міста Генічеська, що на Херсонщині. Слова єпископа УПЦ МП про вакцинацію він назвав “класикою жанру”.
Нагадаємо, на початку пандемії COVID-19 в Україні очільник УПЦ МП Онуфрій в своїй щотижневій авторській програмі на телеканалі “Інтер” публічно висловлював сумніви в існуванні коронавірусу.
Нині редігійні діячі церкви Московського патріархату активно налаштовують своїх парафіян проти вакцинації, тоді як у ПЦУ її натомість всіляко підтримують.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.