“Фатальний симптом передує біді, штам “Дельта” сигналізує про жахливу хворобу”: лікар про попередження вірусу

Штам “Дельта” продовжує стрімко поширюватися територією нашої країни. Медикам доводиться мати справу зі страшним зростанням кількості “важких” пацієнтів. Ускладнення, спричинені вірусом, дуже складні. Лікарі розповідають про те, як вплинула на поведінку вірусу мутація.

Як інформує “OBOZREVATEL”, про це розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

Він виклав свою думку, чому в Україні зростає смертність від коронавірусу.

“Перша причина – це те, що поширюється мутований штам, його репродукційне число значно зростає. Одна людина може заразити набагато більше людей, ніж це відбувалося навесні та влітку.

Друга – є особливості перебігу захворювання, коли, наприклад, на початку болить шлунок, виникає діарея, людина відчуває дискомфорт, нездужання, і лише після цього наростає дихальна недостатність і з’являються респіраторні симптоми.

Третя – те, що помічають усі мої колеги, які працюють у стаціонарах, – у пацієнтів із гарною сатурацією, які готуються до виписки, що мають цукровий діабет, а також хронічні захворювання судин, виникають ускладнення, яким не можна запобігти.

Четверта – я також наголошую, що на цьому етапі величезна кількість молодих пацієнтів, які хворіють набагато важче, ніж ми бачили навесні, це люди 30+. І ми вже говоримо, що у віці 30+ є ризики, які через 1-2 тижні ковіду можуть наростати. Це найхарактерніше для Дельти”,- розповів лікар.

Лікар зазначив, що є дуже багато факторів, що впливають на виживання пацієнта. Скільки йому років, яка стать. Чоловіки вмирають частіше за жінок. Чи пацієнт має зайву вагу, чи є якісь хвороби, які препарати він приймає постійно, чи приймає гормональні препарати, препарати від тиску і т.д.

“Бувають ситуації, коли ми втрачаємо пацієнта через збіг обставин, коли у нього загострюються хвороби. Ковід б’є по найтоншому, по найслабшому місцю. Якщо у вас є якась хронічна хвороба, будьте впевнені, що в період ковіду вона загостриться і ви займатиметеся нею”,- сказав лікар закликав вакцинуватися.

Читайте також  Вчені заявили, що температура і швидкість вітру впливають на поширення COVID-19

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.