Дослідження: на одного франківського школяра витрачають більше 15 тисяч гривень на рік

Рівень витрат на одного учня в різних регіонах країни може відрізнятися майже в два рази: якщо в Івано-Франківській області на одного школяра доводиться витрачати більше 15 тисяч гривень на рік, то в Харківській області – 8,5 тисисяч гривень.

unian_577130_373x300

Про це свідчать дані проекту “Шкільна карта CEDOS”, презентованого у вівторок, 15 грудня, – повідомляє ДС.

В рамках проекту аналітичний центр CEDOS створив відкриту інтерактивну базу статистики по українським школам.

Так, дослідження показало, що в середньому навчання одного школяра в Україні обходиться бюджету в 10 тис. грн. Що стосується наповненості класів, то в селах вона в середньому становить 11,2 людини, а у великих містах (більше 500 тис. жителів) – 24,3 учня.

Примітно, що саме в сільських населених пунктах найчастіше працюють молоді вчителі (до 30 років) – 21,8%, тоді як частка педагогів похилого віку (старше 61 року) становить 8%. У той же час у великих містах молоді серед вчителів 18%, а педагогів, старше 61 року, – 13,5%.

Судячи з даних проекту, найвищі бали по ЗНО отримують вихованці шкіл у великих містах.

Під час презентації проекту освітній аналітик CEDOS Ірина Когут зазначила, що карти і графіки дозволять громадським активістам, батькам і учням більш предметно вести розмови про фінансування та стан шкільної освіти в країні.

У свою чергу міністр освіти Сергій Квіт зазначив, що відкритий доступ до даних – запорука успішного реформування системи освіти.

Дані для “Шкільної карти CEDOS” взяті з Інформаційної системи управління освітою, Мінфіну та Українського центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що нещодавно директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) заявив про втрату електронної бази тестових завдань для зовнішнього незалежного тестування.

Читайте також  Найпоширеніше у світі знеболювальне парацетамол пов'язали з небезпечною поведінкою

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: