У церкві на Тернопільщині – вітражі з Бандерою (ФОТО)

У церкві Успіння Пресвятої Богородиці в Козові встановили унікальні вітражі, аналогів яких немає у світі. На одному з них зображений батько провідника ОУН Степана Бандери отець Андрій, на іншому – блаженний Никита Будка, – пише НОВА Тернопільська газета. 

bandera-300x225

– Наша парафія тісно пов’язана з родиною Бандер, – розповідає священик Успенської церкви отець Василь Баглей. – Тут після смерті дружини у сім’ї парафіяльного священика отця Івана Чарторинського виховувалася донька отця Андрія Оксана – рідна сестра Степана Бандери. До речі, отець Чарторинський не прийняв московського православ’я у 1946 році на сумнозвісному Львівському псевдособорі і був замордований НКВС.

Єпископ Никита Будка – уродженець Тернопільщини, а в 1936 році у сані єпископа УГКЦ візитував козівську парафію, був правою рукою у справах Церкви митрополита Андрея Шептицького – генеральним вікарієм Львівської митрополії та деканом Львівського деканату. Невтомно працював як смиренний робітник Христа аж до свого ув’язнення комуністичним режимом. У 2001 році Никиту Будку проголосили блаженним. Єпископ Никита Будка і отець Андрій Бандера відійшли у вічність із вінком перемоги як сповідники нашої віри і Церкви, з наміром спасіння українського народу.

Вітражі виконані у техніці Тіффані. Працював над ними майстер з Івано-Франківська Ігор Волошин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.