Тpагедiя.. Щoйнo впав літак: В результаті aвіaкaтaстрoфи заrинyли українці, не вижив ніхто – Відео і фото з місця події

Вантажний літак Ан-12 білоруської авіакомпанії «Гродно» впав на землю біля російського Іркутська, а перед цим зник із радарів. Усі семеро людей, які перебували на борту, померли.


Про це повідомляє TAСС із посиланням на заяву Міністерства Росії у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих.

Видання вказує, що літак зник із радарів о 14:45 за приходом на посадку в Іркутську. У ньому перебували семеро людей. Рятувальники виявили місце аварії поряд із селом Пивовариха.

При падінні борт спалахнув через паливо, що розлилося. Площа пожежі сягнула 300 квадратних метрів. Відкрите горіння рятувальники вже ліквідували.

 

https://twitter.com/ru_rbc/status/1455894696367120392

Усі, хто перебував на борту, загинули, заявив губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв. За даними російської влади, у літаку перебував лише екіпаж, у якому були, ймовірно, громадяни Росії, Білорусі та України.

Як пише «Интерфакс» із посиланням на співрозмовника, після гасіння пожежі на місці катастрофи знайшли останки п’ятьох людей. Без експертизи впізнати їх неможливо. Рятувальники продовжують пошуки останків ще двох людей, які перебували на борту.

Доповнено. ТАСС повідомляє, що рятувальники знайшли останки всіх сімох людей, які перебували в літаку.

«Интерфакс» цитує білоруську авіаційну владу, яка стверджує, що до складу екіпажу Ан-12, який розбився під Іркутськом, входили двоє громадян РФ, двоє — України й троє — Білорусі.

Міністерство закордонних справ України вже перевіряє інформацію про можливу наявність українців на борту літака, повідомив речник відомства Олег Ніколенко.

Оновлено. За попередньою інформацією МЗС, в авіакатастрофі загинули двоє громадян України, повідомив Ніколенко. Для родичів загиблих діє гаряча лінія консульства: +79133791293.

https://twitter.com/rentvchannel/status/1455879872417574913

Чому літак упав?

Про можливі причини катастрофи офіційно не повідомляли. Співрозмовники авіаційних служб розповіли TAСС, що як версії розглядаються помилка пілотування та технічна несправність, наприклад, відмова двигуна через зіткнення з птахами.

Читайте також  Яким був секс на Дикому Заході 18+

За словами прессекретаря аеропорту Іркутська Клима Куликова, під час посадки літака йшов сильний мокрий сніг, який обмежував видимість.

За фактом катастрофи правоохоронці вже відкрили кримінальну справу щодо порушення правил безпеки руху та експлуатації.

https://twitter.com/rentvchannel/status/1455895200358977540

Що відомо про літак?

Як повідомили у Федеральному агентстві повітряного транспорту, Ан-12 повертався після доставлення продуктів на Чукотку. Співрозмовник TAСС стверджує, літак слідував транзитом через Якутськ та Іркутськ — у містах були технічні посадки.

Літак, за даними джерела видання в авіаслужбах, експлуатувався з 1968 року. При цьому, як зазначають в екстрених службах, борт перед вильотом був у нормальному технічному стані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.