Ускладнення можуть виникнути й через пів року: яка небезпека чекає на тих, хто перехворів ковідом

Здоров’я до тих, хто перехворів на ковід, повертається на швидко. А подекуди – іне повністю. З часом можуть виникнути серйозні ускладнення чи навіть ще гірші хвороби, застергіає пульмонолог Світлана Бичкова.

Як пише сursorinfo, коронавірус викликає безліч неприємних наслідків і може вражати практично всі органи людини. Ускладнення можуть виникнути як одразу, так і через півроку після одужання. Ніхто не може точно відповісти від чого це залежить.

На що найперше впливає вірус, розповіла, передає sud.ua.

Перше, що вражає вірус – дихальна система людини. Після хвороби у деяких пацієнтів спостерігається задишка, кашель, скрутне дихання. Це може виявлятися після будь-якого фізичного навантаження. Навіть після підйому сходами. Як правило, легені досить швидко відновлюються після хвороби, але лікарі рекомендують зробити контрольний рентгенівський знімок за рік після одужання.

Також від хвороби страждає шлунок. Такі проблеми можуть спостерігатись у 20-30% пацієнтів. Це насамперед відбувається через великий обсяг ліків, випитого під час хвороби. Найчастіше надходять скарги на втрату ваги та порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

COVID здатний впливати на роботу нервової системи, проникаючи у клітини мозку. Його частки травмують нейрони і поступово відмирають. Це може провокувати розсіяний склероз, хвороби Альцгеймера та Паркінсона.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.