“Ви бомжі, а я мажор”: родина водія Infiniti “забила” на вирок суду щодо стрілянини в супермаркеті

41-річна Ольга Васильєва, яка постраждала внаслідок стрілянини в супермаркеті, не отримала жодних виплат від родини Миколи Харківського (який днями “прославився” після ДТП на Infiniti).

Ба більше, сам підліток, по суті, плював і на заборону суду залишати будинок. Отриманий “мажором” умовний строк не змусив замислитись і його батьків.

Не виплатили жодної копійки
Як розповіла OBOZREVATEL адвокатка потерпілих Ганна Куляшова, родина Харківських навіть не почала виплачувати компенсацію потерпілій жінці.

“Ні копійки не сплачено. Після того, як ми отримали копію вироку та виконавчого листа, то самостійно звернулися до виконавчої служби. Не чекали, поки це зробить суд. Тобто документи всі оформлені, але виплати ніякої не надійшло – ні морального, ні матеріального збитків”, – пояснила Куляшова.

Ольга Васильєва заявляла цивільний позов про стягнення з обвинуваченого та його законних представників (батьків – оскільки він неповнолітній) матеріальної шкоди, що складається з витрат на медикаменти у розмірі 7 965 гривень, а також на придбання титанової пластини та проведення операції 18 тисяч. Бажана сума моральної шкоди становила 250 тисяч гривень.

Проте Червонозаводський районний суд Харкова вирішив, що позов підлягає лише частковому задоволенню.

Постраждали Ольга Васильєва із сином.

У вироку від 5 липня 2021 р. сказано, що батьки Миколи Харківського мають виплатити потерпілій внаслідок стрілянини жінці матеріальний збиток у розмірі 7 965 гривень та моральний збиток всього 15 тисяч гривень.

Рішення суду за позовом.

За словами адвоката, титанова пластина дійсно була встановлена постраждалій жінці, але надати суду чек не могли, оскільки її придбали за готівку в лікаря.

“Наявність пластини елементарно доводиться рентгенівським знімком. До того ж є висновок судмедекспертизи. А якби не було таких пошкоджень та цієї пластини, то не було б і середньої тяжкості тілесних ушкоджень”, – пояснила Куляшова.

Читайте також  У Вигоді водій протаранив три припарковані автомобілі і пішов: є двоє потерпілих. ФОТО, ВІДЕО

Раніше в інтерв’ю OBOZREVATEL батько підлітка Михайло Харківський заявив, що в Америці судили б цих людей, а не його сина. Також чоловік стверджував, що “гроші сплачуються”, проте, як бачимо, це не так.

Михайло Харківський у день обрання запобіжного заходу його синові у справі про смертельну ДТП.

Зазначимо, суд визнав винним Миколу Харківського у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень жінці та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Але від відбування покарання підлітка звільнили з випробувальним строком на рік. Також суд ухвалив стягнути на користь держави витрати на залучення експерта у розмірі 9 420 гривень.

Рішення суду щодо стрільби в супермаркеті.

Суд заборонив гуляти після 22:00
Мало хто знає, але був ще один позов – сина постраждалої жінки, брата дівчинки, яку образив підліток. У хлопця також із пневмата стріляв на той момент 14-річний Микола Харківський.

У рішенні суду йдеться, що потерпілий отримав забиту рану на голові та садна шиї. Оскільки на час скоєння злочину Харківський не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за заподіяння легких тілесних ушкоджень, то суд залишив позов без розгляду.

У той же час суддя вважав за необхідне вжити заходів виховного характеру: підлітку по суті заборонили залишати будинок з 22:00 до 06:00 протягом року – у судовому рішенні це названо обмеженням дозвілля. Також Миколу Харківського передали під нагляд матері до досягнення повноліття. Таке рішення Червонозаводського районного суду Харкова було опубліковано 23 червня 2021 року.

Суд застосував до Миколи Харківського заходи виховного характеру.

Відома всім ДТП на перехресті Одеської та Гагаріна, коли за кермом Infiniti був Микола Харківський, сталася, за даними поліції, 26 жовтня 2021 р. о 20:45. Тобто тим часом підліток ще міг перебувати на вулиці. Проте, за даними співрозмовників OBOZREVATEL у харківській поліції, підлітка трохи більш як за місяць до трагічної аварії зупиняли патрульні – за кермом Dodge Caliber.

Читайте також  Закрив рота рукою і затягнув у гущавину: Невідомий зґвалтував дитину

Причому це сталося о пів на першу ночі 18 вересня на одній з головних магістралей обласного центру – вулиці Клочківській. У результаті поліцейські склали два протоколи – за перевищення швидкості та водіння без прав – та передали до суду.

Так, стає зрозуміло, що тримати в вузді шаленого від знахабнілого підлітка, контролювати, де і коли він перебуває, батьки не могли. Або не хотіли.

По суті, і на рішення суду, і на вирок сім’я Харківських просто “забила”.

Що сталося в супермаркеті
6 листопада 2019 року мешканка Харкова Ольга Васильєва побачила у телефоні своєї 13-річної доньки повідомлення хлопця, який у хамській манері вимагав від дівчинки, щоб та пішла з ним гуляти. 39-річна жінка вирушила поговорити з “кавалером”. На вулиці вона зустріла 19-річного сина Владислава – він пішов з нею.

Коли мати із сином прийшли до супермаркету “Таврія В”, на другому поверсі разом із друзями сидів Микола Харківський. На спроби розібратися та з’ясувати, чому він дістає її доньку, жінка почула образи. Підліток обклав жінку та її сина нецензурною лайкою, сказав, що вони бомжі, а він мажор…

Жінку із сином назвав бомжами, а себе мажором.

На звук скандалу підійшла офіціантка. Вона попросила людей піти. Васильєва, її син та 14-річний Микола Харківський пройшли до ескалатора. Там підліток нібито намагався зіштовхнути жінку, проте її старший син відштовхнув руку “мажору”.

Після цього Харківський дістав пневматичний пістолет і почав стріляти – у голови. В обличчя.

“Я навіть не могла подумати, що в 14-річної дитини могла бути якась зброя і що можна так неадекватно поводитися”, – розповідала Ольга Васильєва журналістам. Тоді й мати, і син потрапили до лікарні.

Адвокатка Ганна Куляшова у коментарі OBOZREVATEL розповіла, що на кожному засіданні суду у цій справі Микола… посміхався.

Читайте також  "ВАЖЛИВО": розроблено інструкцію щодо виявлення прокремлівських тролів – повне ВІДЕО

“Ні тіні каяття, страху, жалю… Нуль. Хлопчик весь час посміхався. А ось його тато поводився агресивно. Говорив, що мої підзахисні самі винні, навіщо пішли розмовляти. І що його син ні в чому не винен”, – поділилася адвокатка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.