“У нас буквально черги зі швидких були”. Івано-франківські лікарі про ситуацію з COVID-19

За два останні тижні — із 1 до 15 жовтня — в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні зросла кількість хворих на COVID-19, які потрапляють у медзаклад у важкому стані. Про це кореспондентці Суспільного сказав заступник головного лікаря медзакладу Олег Ціхонь. З його слів, усі “важкі” пацієнти — невакциновані.

Більше про ситуацію в лікарні читайте у репортажі Суспільного.

“Як справи? Правда, добре? Краще. Разом поборемо!”, — так лікарка Іванна Дидик спілкується з пацієнткою реанімаційної палати. Хвора тиждень перебуває на СІПАП-терапії. Одначе, за словами лікарки, впродовж останніх днів здоров’я пацієнтки покращилося.

“Хоча був критичний період — неділя та понеділок, вівторок досить складний, але на вчора і на сьогодні їй набагато краще. Надіємося, що все буде добре”, — каже Іванна Дидик.

Сьогодні в реанімаційній палаті лікарні перебуває четверо киснезалежних пацієнтів, загалом тут — шість місць. Молоді люди, каже Іванна Дидик, сюди потрапляють не часто. Лікувати тут доводиться переважно невакцинованих людей, старших за 50 років. Наймолодшому пацієнту у палаті – 56 років, найстаршому — понад 90. Зараз ситуація в реанімації, за словами лікарки, стабільна. Проте ще два дні тому, каже Іванна Дидик, медикам було вкрай важко.

“У нас буквально черги зі швидких були на останній ургенції в середу. Я звідси пішла о 22:30 Хоча мій робочий день закінчується о 16:00. Тому що надходження було масове. Буквально до 18:00 ми прийняли понад 40 хворих із пневмоніями. Це — дуже багато. Наприклад, останніх днів, так десь 10 тому, за добу приймали 20-30”, — розповідає Іванна Дидик.

Впродовж доби лікарі відділення екстреної допомоги оглядають приблизно 50-60 пацієнтів, розповідає завідувачка відділення Олена Хабер. Зараз медики госпіталізовують хворих, у яких стан середньої важкості або важкий. Це — ті пацієнти, яким необхідна киснева терапія.

Читайте також  Прикарпатець створив універсальний корм для свійських тварин

“У нашому відділені є палати реанімаційні і там вони практично зайняті на 100%. Збільшилася кількість хворих, збільшилася кількість і важких хворих. І, на жаль, покидають цей світ дуже часто”, — каже Олена Хабер.

“На сьогодні є 158 пацієнтів. А в нас передбачено 200 ліжок для лікування COVID-19. Для лікування коронавірусної інфекції ми перепрофілювали п’ять відділень”, — сказав Олег Ціхонь.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.