Чоловіка, який спалив живцем ексдружину під час стриму, засудили до страти. Жінка пішла від нього через насилля в сім’ї

Чоловіка, який спалив живцем ексдружину під час стриму, засудили до страти. Жінка пішла від нього через насилля в сім’ї.

Суд у Китаї засудив до смертної кари Тан Лу за вбивство своєї колишньої дружини — 30-річної жительки Тибету Ламу. Чоловік облив жінку гасом і підпалив під час її прямої трансляції в соцмережі. Убивство Ламу викликало резонанс у Китаї, порушивши питання захищеності жінок.
Про це повідомляє South China Morning Post.

Ламу була відносно популярною блогеркою у Douyin — китайському аналогу TikTok, де мала кількасот тисяч підписників. У відео жінка розповідала про своє сільське життя в Тибеті — від збирання квітів до подорожей горами. Підписники цінували Ламу за відсутність макіяжу й максимальну природність.

Жінка жила разом із двома дітьми у південно-західній провінції Китаю Сичуані. 14 вересня 2020 року під час стриму до Ламу завітав її колишній чоловік Тан Лу із ножем і каністрою з гасом у руках. Просто під час трансляції Тан Лу облив жінку гасом і підпалив. Вона померла в лікарні через два тижні з опіками 90% тіла.

Під час суду з’ясувалося, що жінка потерпала від регулярних побоїв: під час одного з них чоловік нібито вивихнув їй плече через програш у покер, в іншому — зламав її щелепу після того, як вона втекла з дому. Після першого розлучення Тан Лу пригрозив убити їхніх дітей, через що Ламу знову уклала з ним шлюб.

Однак чоловік продовжував бити Ламу й вона подала на розлучення вдруге. Тоді Тан Лу отримав опіку над двома синами. Через три місяці після другого розлучення чоловік підпалив уже колишню дружину.

Читайте також  Пекельна праця - виростити в собі зовсім нову жінку: легку, збабливу, грайливу

За словами сестри жінки Долми, та двічі зверталася до поліції через домашнє насильство, але там відмовлялися його розслідувати, називаючи «сімейною справою». Сама Долма також намагалася поговорити з Тан Лу, але без успіху. Коли Ламу після першого розлучення пішла від чоловіка, той, за словами Долми, погрожував їй і бив її.

Історія Ламу активно обговорювалася в Китаї й викликала дискусію щодо домашнього насильства в країні. «Тепер мало хто з китайців вважає, що це “сімейна справа”. Терпимість до серйозних випадків домашнього насильства суттєво знизилася», — говорить The Guardian Лу Сяоцюань, юрист із питань прав жінок пекінської юридичної фірми «Цяньцянь»

У Китаї ще у 2016 році був ухвалений більш суворий закон для протидії домашньому насильству. Його визначення зокрема охопило емоційне насильство в сім’ї й застосовувалося навіть тоді, якщо жертва і кривдник або кривдниця не перебувають у шлюбі, а просто живуть разом. Але Ламу цей закон не захистив.

За даними правозахисної жіночої організації Beijing Equality, з часу ухвалення закону до 2020 року включно в Китаї від домашнього насилля померли понад 920 жінок — тобто кожні п’ять днів гинули три жінки. Тільки за вересень-жовтень 2020 року за вбивство або спробу вбивства члена подружжя засудили 73 чоловіків і 14 жінок у КНР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.