“Штам “Дельта” почав різко накривати симптомами, лікарі не встигають “повертати до життя””: медики про “лють” вірусу

Україною шириться штам “Дельта”. Медики констатують його підвищену агресивність. Лікарі зазначають, що для цієї хвилі коронавірусу особливо характерне різке падіння рівня сатурації у хворих.

Як інформує “Ukrinform”, про це на брифінгу у Херсоні заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який, у ході робочої поїздки в область, взяв участь у засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє Укрінформ.

“Характерно те, що (лікарі сьогодні поділилися), коли сатурація з 92 різко падає до 70. І це критичний стан, коли людину дуже важко повернути тоді до життя”, – сказав Ляшко.

Своєю чергою, як зауважив головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич, у попередніх хвилях “ми не бачили такого різкого падіння рівня сатурації”. Це, за його словами, ознака саме штаму “Дельта”.

Ляшко також відзначив, що коли казати про особливості госпіталізації, то середня тривалість перебування на ліжку ковідного хворого у цю хвилю збільшилася в середньому на півтора-два дні і становить в середньому близько 14 днів. Проте, як акцентував він, є випадки, коли хворого тримають у лікарні по 28-30 днів, люди перебувають на кисні, і не на інвазивній вентиляції легень і на інвазивній вентиляції легень.

«І це непорівнянно з температурою у людини, що може виникнути після щеплення. Той, хто був на масці кисневій, той розуміє про що йде мова», – сказав Ляшко.

Він закликав щеплюватися, оскільки вакциновані легше переносять хворобу – вакцинація захищає від середньої важкості і тяжкого перебігу COVID-19.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.