Хто спонсорує “Слугу народу”: ЗМІ дізналися про “багатих” пенсіонерів і бухгалтерів-мільйонерів

Політичну партію “Слуга народу” спонсорують безліч простих українців і компаній, які перераховують тисячі, а часом і сотні тисяч гривень. Причому деякі з великих донорів насправді виявляються фейковими.

Про це стало відомо з сюжету Bihus.info. Журналісти проаналізували звіт партії за третій квартал 2020 року, а також поспілкувалися з деякими людьми, які вказані спонсорами “СН”.

Наприклад, у документі йдеться, що київський менеджер Ігор Юрійович Купрієць пожертвував партії цілих 995 тис. гривень. Однак батьки 29-річного чоловіка розповіли, що це неможливо, бо таких грошей у їхнього сина просто немає.

Ще кілька великих спонсорів, згідно зі звітом, проживають у столичному районі Корчувате. Так, сімейна пара пенсіонерів, Марія Йосипівна і Василь Миколайович, переказали на рахунки “Слуги народу” по 400 тис. гривень кожен. Причому сама жінка стверджує, що вона отримує пенсію 2 200 гривень і таких грошей її сім’я не має.

Ще 800 тис. гривень партія отримала від іншої пари місцевих пенсіонерів, однак із ними поговорити не вдалося.

Скриншот відео.

Наступним населеним пунктом, де живе багато донорів “Слуги народу”, виявився Нетішин на Хмельниччині. Наприклад, велику пожертву – майже 1,5 млн гривень – зробила 61-річна бухгалтерка Галина Михайлівна. Факт переказу коштів вона підтвердила, але походження грошей не пояснила. Її колега, бухгалтерка Маргарита Олександрівна, перерахувала ще 995 тис. гривень.

Ще більше грошей, ніж вона – 1,8 млн гривень – перерахував Віктор Михайлович, який торгує рибою на ринку. Цей спонсор не зміг сказати, чи були ці кошти переказані насправді.

Крім них у Нетішині проживає і 42-річний Віталій Володимирович, який спочатку нібито пожертвував “слугам” мільйон гривень, а потім балотувався на виборах від іншої політсили – партії “Європейська солідарність”. Він заявив, що гроші не переказував, а “в звітах можна вказати що завгодно”.

Читайте також  Волонтер назвав прикмету неминучої війни в Росії

Скриншот відео.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.