“Це показання негайно робити щеплення”: лікар-епідеміолог пояснила, навіщо потрібно вакцинуватися від коронавірусу

Вакцинована від коронавірусу людина має менше шансів важко перенести інфекцію, ніж ті, хто не зробив щеплення. Особливо необхідна вакцинація літнім людям і хронічні захворювання не є протипоказанням.

Про це повідомила в коментарі РБК-Україна розповіла лікар-епідеміолог Тетяна Чумаченко.
За її словами, якщо вірус потрапляє в організм вакцинованої людини, то його зустрічає підготовлена імунна система – вона направляє на нього весь арсенал захисних функцій.

“Цей вірус в результаті знищується”, – додала вона.

Лікар зазначила, що саме тому, якщо людина щеплена, у неї менший ризик важко перенести захворювання, ніж у тих, хто не вакцинувався.

“Особливо необхідна вакцинація літнім людям. У них, як правило, є не одне хронічне захворювання. Цей набір хронічних захворювань не є протипоказанням до вакцинації, а навпаки – це показання негайно зробити щеплення”, – підкреслила Чумаченко.

Вона додала, що люди з великою кількістю хронічних захворювань в першу чергу ризикують важко захворіти і померти від наслідків коронавірусної інфекції.

“Не менш важливо, щоб вакцинувалися дорослі, у яких є діти”, – сказала епідеміолог, додавши, що зробивши щеплення дорослі можуть захистити дітей від коронавірусу особливо на тлі поширення варіанту “Дельта”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.