6 ознак, що ви перехворіли на коронавірус. Поділіться з друзями!

6 ознак, що ви перехворіли на коронавірус. Поділіться з друзями!

Найнадійніший спосіб визначити, чи був у вас коронавірус – це пройти тест на антитіла. Ще один спосіб розпізнати, що ви були інфіковані – це визначити симптоми «постковідного» синдрому. Дізнайтеся п’ять найпоширеніших наслідків, які COVID-19 залишає для нашого здоров’я. Ми в Joy-pup настійно рекомендуємо не займатися самолікуванням і звертатися до лікаря при перших ознаках будь-якої хвороби

Швидка втомлюваність

У людей з постковідним синдромом може бути фіброз – шрами на легенях або серці, що робить фізичні навантаження неможливими або небезпечними. Після коронавіруса багато тих, хто перехворів, відчувають виснажливу втому або нездужання навіть після невеликих навантажень. Людина може багато рухатися протягом дня, а на наступний день страждати мігренню, втомою або м’язовими болями.
Складно сконцентруватися

Це явище відоме як мозковий туман. Оскільки COVID-19 вражає легені і органи дихання, вірус проникає в деякі центри мозку і також створює там проблеми.

Задишка

Навіть після легких симптомів у деяких людей виникає задишка, утруднене дихання або постійний кашель, який триває протягом декількох тижнів або місяців. Ці симптоми також можуть бути результатом невиявленого COVID-19. У вас можуть виникати проблеми з підйомом по сходах або під час рутинних дій, таких як миття посуду.

Біль у м’язах і суглобах

Міалгія – частий наслідок COVID-19 і насправді це найпоширеніший симптом. М’язові болі можуть виникати в одній частині або по всьому тілу – від легкого до болісного. Хоча більша частина м’язового болю проходить сама по собі за короткий час, іноді біль може тривати місяцями. Біль у м’язах може розвиватися практично в будь-якому місці вашого тіла, включаючи шию, спину, ноги і навіть руки.

Читайте також  Медики назвали хвороби, які лікуються сексом

Занепад енергії

Ще один частий симптом – відсутність енергії, ви не можете виконувати свої обов’язки вдома або на роботі. Навіть рутинна діяльність сильно стомлює. Ті, хто перехворів коронавірусом, можуть мати запалення, яке також впливає на мозок і зниження припливу крові до нього, що є поясненням цього наслідку.

Сліди на нігтях

Коронавірус також може впливати на нігті, залишаючи на них характерні відмітини. Під час хвороби вони перестають рости, і тому можуть з’явитися невеликі канавки біля основи. Не варто турбуватися з цього приводу – з часом нігтьова пластина відросте і вони пропадуть. Також про перенесене захворювання свідчать наступні ознаки на нігтях:

  • горизонтальні смуги;
  • помаранчеві кінчики;
  • червоні плями під нігтями у вигляді півмісяця;
  • оніхомадезис.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.