1,5-річний малюк вже не стає на ноги: Ще у шістьох невакцинованих дітей виявили поліомієліт

На Рівненщині зафіксовано ще шість випадків вірусу під назвою поліомієліт. Його виявили у сім’ї де раніше виявили перший випадок цього вірусу у 1,5-річної дитини. Всі діти були не вакцинованими проти цієї недуги.

Наймолоший хлопчик у цій сім’ї нині вже не стає на ноги, повідомили лікарі. Малюку рік та чотири місяці, він виховується в родині, де десятеро дітей. Коли він потрапив до лікарні, ноги вже були слабкі. Згодом діагноз підтвердили.

Дитина не вакцинована, батьки свідомо відмовлялися від обов’язкових щеплень з релігійних міркувань. Під час обстеження родини, вірус виявили ще в шістьох дітей, але паралічу кінцівок в них нема.

Нині фахівці проводять епідрозслідування, адже поліомієліт – вірусна інфекція. Його можуть підхопити як невакциновані діти, так і дорослі – найчастіше через брудні руки, їжу та воду. Хвороба здатна уражати центральну нервову систему і призводити до параліча. І ці процеси попри лікування, незворотні.

Варто додати, що перші щеплення були винайдені Едвардом Дженнером в кінці 18 століття. Відтоді вчені працювали над новими вакцинами, які зробили революцію в медицині і змінили історію світу. Завдяки вакцинам була повністю ліквідована віспа і усунені інші інфекційні захворювання, такі як поліомієліт, правець і туберкульоз.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.