Лікарі назвали незвичайний наслідок перенесеного «Омікрону»

Воно порушує нормальну діяльність кровоносної системи.

Лікар сказав, що після зараження Омікроном у пацієнтів може розвинутись аномальна гіперкоагуляційна реакція, при якій згортання крові спостерігається незалежно від тяжкості захворювання.

Тепер відомо, з якими незвичайними наслідками стикаються пацієнти, які заразилися штамом Омікрон. Про це повідомив лікар-профілактолог Сергій Токарєв, пише a target=”_blank” href=https://ura.news>ura.news.

Лікар сказав, що після зараження Омікроном у пацієнтів може розвинутись аномальна гіперкоагуляційна реакція, при якій згортання крові спостерігається незалежно від тяжкості захворювання. Це відбувається через ушкодження ендотелію судин. Лікар описав Omicron як штам, який може спричинити запалення судин.

«Це все ще досліджується, і ми поки не можемо сказати, чи виникає ризик цього ускладнення у всіх пацієнтів, чи пов’язаний він із віком, статтю, супутніми захворюваннями, але поки що передчасно відразу ж кидатися на антикоагулянти, оскільки, наприклад, Американське товариство гематологів вже висловилося проти призначення такої терапії після витягу з лікарні», — попередив лікар.

Він додав, що такі ефекти спостерігалися у пацієнтів, які лікувалися штамом Delta. Для нього також характерне кровохаркання та тяжкий перебіг захворювання з дихальною недостатністю та критичною гіпоксією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.