Українцям приходять платіжки за невикористаний газ: що робити

Жителям України стали приходити платіжки за газ, цифри в яких значно завищені. Облгази пишуть в платіжках більшу кількість використаних кубів, а це може стати причиною підвищення абонплати. Про це пише OBOZREVATEL.

У консультаційний центр ” Газправди ” стали приходити регулярні скарги від користувачів про те, що в платіжках не враховую передані користувачами дані і вважають за нормативом. В облгазів стверджують, що вважають таким чином оплату тільки в тому випадку, якщо не отримали свідчення до 6 числа кожного місяця.

Є припущення, що така система використовується для того, що штучно збільшити абонплату. Чим більше споживаних кубів газу, тим вище може бути оплата за транспортування. Гроші за використаний кубометри отримує газсбит, а ось облгази мають дохід тільки з абонплати.

Якщо ви отримали невірні цифри в платіжках, необхідно:

Зверніться в облгаз, повторно передайте показання (іноді просять надіслати фотографію лічильника).
Якщо суми в платіжках просто не перелічити, напишіть письмове звернення, вимагайте, щоб до вас додому прийшли і перевірили показання лічильників.
Якщо облгаз все одно відмовляється проводити перерахунок, необхідно написати скаргу в Нацкомісію з питань електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКУ).
В ліцензії, яку облгаз отримує від НКРЕКУ, вказані умови роботи. Згідно цих умов, облгази не можуть підвищувати обсяг споживаного газу. Таким чином, якщо порушення підтвердяться, підприємство буде зобов’язане заплатити штраф.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.