В Україні вдарять заморозки до -5: синоптики озвучили детальний прогноз

У понеділок, 4 вересня, погода в Україні буде хмарною з проясненнями, без опадів. Уночі майже повсюди, окрім південних областей і Закарпаття, вдарять заморозки, подекуди до 5 градусів із позначкою “мінус”.

Про це йдеться у прогнозі від Укргідрометцентру. Посилаючись на нього, рятувальники ДСНС випустили попередження через небезпечні метеоявища у країні.

За даними синоптиків, 4 жовтня температура повітря вночі у більшості регіонів встановиться на рівні +3… +6 градусів. На Закарпатті, Одещині, Херсонщині та в Криму стовпчики термометрів покажуть +7… +9.

Водночас у понеділок в усіх регіонах, окрім крайнього півдня і більшості західних областей, на поверхні ґрунту й у повітрі будуть заморозки в межах 0… -5 °С (І рівень небезпечності, жовтий).

Погода в Україні 4 жовтня

Вдень на заході, частково півночі й сході – хмарно з проясненнями, на решті території більш сонячно. Температура повітря +14… +18 на заході, до +21 у Закарпатській області. У більшості північних та центральних областей у межах +13… +15, на сході подекуди +11… +14. У південних регіонах +14… +17. Вітер різних напрямків, 3-8 м/с.

У Києві 4 жовтня вночі буде +3… +5, в області – в межах +1… +4, але на поверхні ґрунту заморозки 0… -5 °С (І рівень небезпечності, жовтий). Вдень на Київщині +13… +16, без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с.

Синоптики й рятувальники наголосили, що заморозки в Україні спостерігатимуться до середини тижня. Упродовж 5-6 жовтня вони найбільше охоплять північні й центральні області, також у середу – східні та більшість західних регіонів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.