Україну накриє скандинавський циклон: як зміниться погода

Погода в Україні у понеділок, 27 вересня, буде сухою і свіжою. Згідно з прогнозом синоптиків, країну накриє скандинавський циклон LJOBA.


Так, на всій території країни очікується малохмарна, спокійна і комфортна погода, повідомляє Укргідрометцентр. Опади не прогнозуються.

Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Найтепліше в понеділок буде на заході і півдні України. Температура повітря вдень +15…+17 градусів, вночі похолодає до +6…+11 градусів.

На півночі і сході і в центрі країни 27 вересня буде свіжіше – до +13…+15 градусів вдень, вночі +6…+8 градусів. У Києві +13…+15 вдень, вночі +7…+9 градусів, також без опадів.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні очікується ще два періоди потепління. Їх можна назвати бабиним літом. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань. За його словами, хвилі тепла прийдуть в країну 10-15 і 21 жовтня.

Згідно з погодними графіками Горбаня, перша половина жовтня буде набагато тепліше, ніж друга половина вересня. Так, в центральних регіонах України перше бабине літо настане з 10 по 15 жовтня. Вдень повітря прогріється до +19…+21 градуса.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, 26 вересня різке посилення вітру спричинить погіршення погоди в низці областей України. Загалом у країні буде хмарно з проясненнями, проте майже без опадів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.