Якщо виконали одну з трьох умов: відомо, у якому режимі працюватимуть школи на Калущині

З понеділка, 27 вересня, у Калуші всі міські школи працюватимуть у звичному режимі, а також школи в селах Студінка, Тужилів, Вістова.

Про це у мережі Фейсбук повідомив Андрій Найда, міський голова Калуша, передає Фіртка.

«Завтра всі міські школи працюють в звичному режимі, а також школи в селах Студінка, Тужилів, Вістова. Молодці! Можливо до 18.00 ще якийсь заклад підтягнеться. Після 18.00 оприлюднемо перелік шкіл, які будуть працювати в звичному режимі, а які на дистанційному на сайті Калуської міської ради», – пише очільник Калуша.

Вікна зазначають, що школи можуть працювати у звичному режимі, якщо щонайменше 80% працівників виконали одну з трьох умов: отримати одну чи дві дози вакцини проти коронавірусу, мають негативний ПЛР-тест (щоправда, його працівники мають пройти власним коштом і дійсним такий документ є всього 72 години), або ж мають документ, який підтверджує, що людина перехворіла на коронавірусну хворобу (обов’язково має бути позитивний ПЛР-тест від дати якого минуло не більше 180 днів).

При цьому уряд дозволив працювати дитячим садочкам і молодшій школі (1-4 класи) при будь-якому рівні карантинних обмежень і без вимоги щодо відсотка вакцинованих працівників закладів.

Тож у Калуші з 23 вересня працюють заклади дошкільної освіти, 11-та початкова школа, п’ять шкіл громади, де, станом на 22 вересня, досягли показника вакцинації 80% і вище та навчаються учні 1-4-х класів в усіх інших школах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.