10-річна Тетянка, яка втратила ногу у жахливій ДТП на Львівщині, вийшла з коми та вже реагує на запитання

Десятирічна Тетяна Качмар, яка потерпіла під час трагічного ДТП у Рудках на Львівщині, вийшла з коми, але ще перебуває у реанімації.

 

Про це NTA повідомив заступник головного лікаря з хірургічної роботи Львівської дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика Федір Осим.

Дівчинка вийшла з коми ще минулого тижня, та лише сьогодні почала реагувати на прохання стиснути кулак.

«Тетяна відповідає на запитання та все розуміє. Їй ще важко говорити, але вона показує жестами те, що хоче сказати – махає рукою або головою… Тобто спостерігається позитивна динаміка, але стан її ще важкий. Дівчинка перебуває у реанімації», – зазначили в медзакладі у коментарі NTA.

Як трапилася аварія в Рудках
Під час аварії, коли фура в’їхала в крамницю, Тетяну собою прикрив батько. Сам 47-річний чоловік загинув на місці. Дитина ж отримала чисельні важкі травми, їй довелося ампутувати ліву ногу на рівні нижньої третини стегна.

Тоді важких ушкоджень зазнала і 15-річна Анастасія. У дівчинки також спостерігається позитивна динаміка. Лікарі наразі визначають її подальше лікування, оскільки у неї діагностували політравму, травматичний шок, переломом кісток тазу, відкриту черепно-мозкову травму та травму хребта.

Медики наголошують, що не зважаючи на позитивну динаміку, яка спостерігається в обох дівчаток, стан їхній важкий, вони потребують тривалого лікування та реабілітації.

Родини також потребують фінансової підтримки. Зокрема, сім’я Качмар перебуває у скрутному фінансовому становищі. Окрім Тані, є ще дві доньки, найстарша з яких має діагноз ДЦП із народження. Єдиною годувальницею зараз залишилася мама дівчат пані Оксана Качмар. Тож просять усіх небайдужих про допомогу.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 5168 7554 6065 9010 – Качмар Олена (сестра)
ОщадБанк 5167 8032 0712 9987 – Качмар Олена (сестра)
МоноБанк 5375 4141 2573 0456 – Іван Петрівський (двоюрідний брат)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.