В Росії нафтовики почали голодування

У російському Заполяр’ї нафтовики, які працюють вахтовим методом на півострові Ямал, почали масові протести через невиплату заробітної плати.
Доведені до відчаю люди в знак протесту влаштовують голодування і страйки. На одному з об’єктів люди відмовилися покидати робочі місця до тих пір, поки з ними не розрахуються. Про це пише from-ua з посиланням на openrussia

338f1e395574876c102dd074e443ce7c

З наближенням зими жити “балках” стає все холодніше – одна людина вже померла від пневмонії. У числі неплатників, в основному, підприємства холдингу “Проміндустрія”- одного з найбільших підрядників нафтогазових компаній. Компанія заборгувала тисячам вахтовиків, борги із зарплати накопичилися з 2015 року.

– йдеться в тексті.

До листопада 2016 року голодування і страйки на Ямалі були регулярними, але поодинокими – в середньому одна на місяць.

Зараз ситуація змінилася: 15 листопада більше 20 вахтовиків попередили керівництво однієї з компаній холдингу про страйк в Надимі, з 12 листопада 46 робочих зупинили роботу в Новому порту, а сьогодні до них приєдналося ще 18. Сьогодні на Ети-Пуровскому родовищі чекають представників прокуратури – з 2 листопада тут голодують близько 60 осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.