У 4-річного сина української співачки стався інсульт: зірка ошелешила зізнанням

Син популярної української співачки Мяти пережив інсульт у віці чотирьох років.

Про це артистка та експерт вокального шоу “Співають всі!” на каналі “Україна” вперше розповіла у програмі “Зірковий шлях”.

За словами жінки, у 4 роки у її сина раптом почався зворотний розвиток. Далі були довгі місяці обстежень, пошуків лікарів і нарешті діагноз.

“Враження головного мозку. В нього на головному мозку два рубці – тобто це як інсульт стався, вони не заживають. У нас таких дітей навіть не було де лікувати на той час. Ми знайшли єдину клініку і єдиного лікаря, який правильно поставив діагноз. У нас колись були інтернати, і таких діток просто віддавали в такі школи-інтернати, закривали, щоб не бачили. Що там робилося ніхто не знав”, – розповіла Юлія Загорська (справжнє ім’я співачки).

До 10 років син зірки Юрко навчався у приватній школі, де були спеціалісти, що могли працювати з такими. А останні роки Юрій вже ходить до державної школи в інклюзивний клас. Такі навчальні заклади почали з’являтись у нашій країні зовсім недавно.

Та попри впроваджену в Україні програму інклюзивної освіти, 38-річна Мята ледь стримує емоції: шкіл, де могли б навчатись діти з особливостями розвитку у нас катастрофічно мало.

“Нам бракує спеціалістів, шкіл, якихось центрів. Навіть, якщо створюють такі центри, то вони коштують просто шалених грошей! Наприклад, інклюзивна приватна школа – це мінімум 25 тисяч гривень на місяць. А додайте ще ліки, таблетки, уколи, реабілітологи, логопеди”, – каже співачка.

Але не тільки країна не готова до таких дітей як її син, говорить вона. Багато людей навколо донині неадекватно реагують на її Юрія.

Читайте також  -Мамо, мамо! Дивися, наш тато! Він жениться! Та він пройшов мимо і мене не впізнав

“Раніше, якщо він міг щось викрикнути, відразу дивилися: “Боже, у вас не вихована дитина!”. Були реально ситуації, коли чомусь інша дитина вдарила Юру і Юра відповів: “Я тобі дам”. Насварився. А тато це побачив, і почав бігти до моєї дитини, і щось там йому розповідати. Звичайно Юра цього не розуміє. І тоді вже заступлюся я або чоловік”, – поділилася артистка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.