На Львівщині двоє дітей захворіли штамом “Дельта”

Наявність коронавірусу, викликаного саме штамом «Дельта», підозрюють у 30 осіб на Львівщині, у тому числі в 2-х дітей.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пише “Цинічний Львів”.

“Зразки тестів цих 30 осіб відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ України Києві. Нагадаємо, що наявність Дельта-штаму на Львівщині раніше підтвердили у 24-х осіб, один з яких, 36-річний чоловік, помер, бо запізно звернувся за медичною допомогою. Пацієнт не був вакцинований», – повідомила Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики.

Вона також розповіла, що за останні три тижні заповненість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я зросла від 4 % до 15%.

“Жоден з померлих не був вакцинований. Жоден пацієнт з тих, які перебувають у реанімаційних відділеннях, не є вакцинованим. Тому вкотре наголошую, що всі вакцини захищають від летальних наслідків захворювання і від важкого перебігу”, – додала Іванченко.

Також вона зазначила, що після вакцинації жодним чином не порушується звичний спосіб життя, вакцинація не впливає на хромосомний набір людини і нікому не вводять чіп під час вакцинації. Щеплення не впливає на репродуктивну функцію і вакцинація не призводить до тромбоутворення.

При найменших ознаках ГРВІ, необхідно звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест: це важливо, адже контактні особи повинні залишатися вдома і також обстежитися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.