Прикарпаття може потрапити до “жовтої” епідзони

Прикарпаття може потрапити до “жовтої” епідзони

Епідемічна ситуація в Україні, зокрема й на Прикарпатті погіршилася, оскільки рівень захворюваності на COVID-19 постійно збільшується.

З метою оперативного реагування на ускладнення епідситуації  відбулася онлайн-нарада під головуванням заступника міністра — головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, інформує департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.
Івано-Франківщину на нараді представляли директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський та заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Тетяна Джус.

На нараді йшлося про ризик перейти до «жовтої» зони вже ближчим часом. Тоді майже на всій території України, та Івано-Франківщини зокрема, діятимуть суворіші карантинні обмеження. Щоб цьому запобігти, в першу чергу, потрібно збільшити кількість вакцинованих осіб та якомога швидше сформувати колективний імунітет. Фахівці наголошують й на потребі своєчасних оглядів та закликали не займатися самолікуванням, а при перших симптомах звертатися до лікаря.

До цього закликав й директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко. За його словами, для масової імунізації в області в всі відповідні умови. Станом на сьогодні на Прикарпатті функціонують 121 пункт щеплення й 11 центрів вакцинації від коронавірусу та доступні якісні й ефективні вакцини.

«Масова вакцинація — потрібна не лише для того, щоб вберегтися від важкого перебігу хвороби та летальних наслідків від цієї недуги, а й зменшити навантаження на лікувальні заклади в разі стрімкого росту захворювання на COVID-19», — зазначив Ігор Дмитренко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.