Беруть гроші за все: батьки скаржаться на побори у дитсадках і булінг

Батьки скаржаться, що часто їм доводиться здавати у дитсадки по 300-500 грн, на потреби, зокрема, фінансування яких передбачені державою.

У Львові батьки дітей обурються у соцмережах на те, що їм доводиться здавати кошти на підручні засоби, а також подарунки дітям і вихователям у дитсадках. Відповідний допис у спільноті “Батьки SOS” у Facebook розмістила місцева жителька.

“Про економічний булінг та побори в дошкільних освітніх закладах Львова. На поточний ремонт, канцтовари, мило, туалетний папір, рушники, на дні Ангела, день Матері, подарунки дітям та працівникам після виступів, на дні народження, на чистку килимів та методички, на ганчірки, миючі засоби та швабри… Регулярно по 300-500 грн. Діти ще далеко не студенти – а вже потрібно здати, зокрема, і на методички”, – написала жінка.

За її словами, батьків, як не хочуть здавати коштів у державні дитячі садки, інші ж батьки та працівники дошкільних закладів починають цькувати.

“Небайдужі” батьки впевнені, що в ЗДО у Львові “діткам нема чим витирати ротики”, не вистачає мила, туалетного паперу, потрібно власним коштом регулярно фінансувати ремонт дверей, чистку килимів тощо. Ну і звісно класика: якщо ви гроші не здали (або здали меньше встановленої “абонплати”) – подарунки для ваших дітей купляти не будуть”, – скаржиться жінка.

З її слів, часто підтримують такі побори і “приборкання незгідних” батьків самі ж працівники дошкільних навчальних закладів.

“Методи стандартні, радянські: хамство, ігнор питань, прохань, власних прямих обов’язків. Діти, батьки яких відмовляються здавати гроші на регулярний незрозумілий недоцільний приватний формат функціонування комунального закладу освіти мають дивитись, як ці подарунки дарують дітям, батьки яких гроші здали. Така собі трансформація окремих груп у державному садку в приватний гурток “активістів”. “Активісти” обурені, що їх власним приватним туалетним папером та милом будуть користуватись діти, якім ці ж речі в закладі придбали за податки батьків”, – розповіла жінка.

Читайте також  “Він закохався спочатку в мене, а потім у все українське” — Мешканка Прикарпаття про щасливий шлюб з іспанцем

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.