Новий Синій Кит? Що відомо про братів-близнюків, які порізали ножем жінку посеред вулиці (ВІДЕО)

Брати-близнюки, які напали на перехожу з ножем у Рівному, раніше професійно займались кікбоксингом, вони виросли в родині лікарів

В останній день літа страшна подія сколихнула Рівне – двоє підлітків напали посеред вулиці на перехожу, один з них завдав жінці тяжких ударів ножем. Рівнянку ушпиталили, вона знаходиться у важкому фізичному й психічному стані. Братів затримала поліція – пояснення, чому вони вирішили вчинити тяжкий злочин – викликає не менший шок, ніж сама новина.

Про всі обставини страшної події у Рівному, що відомо про братів-близнюків та що кажуть у поліції – розповість Новини.LIVE.

Жінка відвела дитину в садочок і стала жертвою жорстокого нападу

Камери спостереження у рівному близько 8.30 ранку 31-го серпня зафіксували напад на перехожу. На відео видно, як двоє осіб, одягнених у строкаті куртки з капюшоном йдуть назустріч перехожій у чорному вбранні. Коли хлопці перетинаються з жінкою – один з них дістає ніж і починає бити в шию та груди. Жінка падає на асфальт.

Потерпілою виявилась 42-річна рівнянка. Вона зранку завела дитину у дитячий садок і поверталась додому. Нападників затримали по гарячих слідах – хлопці намагались сховатись у себе вдома. Зловмисниками виявились 15-річні рівняни, які раніше професійно займались бойовими мистецтвами.

На запитання, чому вони здійснили напад – буцімто хлопці заявили, що намагались відчути “як то – вбити людину”.

Одна із версій скоєного — підлітки дивилися заборонені фільми, де присутня певна жорстокість, і захотіли випробувати щось подібне самі. Брат затриманого поки що проходить як свідок. Обоє раніше в поле зору не потрапляли і виховуються у повноцінній та благополучній сім’ї. Жоден із батьків не здогадувався про їхні наміри”, – прокоментував ситуацію начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба.

Читайте також  В Україні пропонують дозволити перевищення швидкості: де це діятиме

Що відомо про родину нападників у Рівному

За свідченнями рівнян, хлопці – діти з родини лікарів. Батько братів – лікар-травматолог. Мати – має фах невролога, працює  в одній із приватних клінік Рівного. Самі хлопці раніше відвідували секцію кікбоксингу, успішно брали участь у змаганнях.

За неперевіреною інформацією, батьки забрали синів з секції бойових мистецтв.

Сторінки у соцмережах хлопців “почищені” – останні записи в Instagram датуються 2018-м. Тоді хлопці відпочивали у дитячому таборі і розважались на природі.

Рівнянин Володимир розповів. що знає хлопців давно. Каже – раніше вони були нормальними хорошими дітьми.

“Ще 5 років тому були нормальні та адекватні. Як на мене… там хвороба. Але я не маю відповідної освіти, щоб стверджувати. Мотиви насправді незрозумілі. Як на мене, дуже багато нюансів. Даний мікрорайон заставлений камерами, тим більше, 9 ранку – купа свідків, як видно на відео. Цілились в шию. Відразу в смертельну зону. Спереду забракло сміливості нападати”, – прокоментував Володимир.

Що саме могло стати причиною такого страшного вчинку – з’ясовує поліція.

Як почувається жертва нападу

Рівненські журналісти дізнались, що жінка, на яку брати скоїли напад, перебуватиме в лікарні не менше тижня. Жінка отримала 4 ножових поранення – 2 з них досить сильні, потребували серйозного хірургічного втручання. Про це в сюжеті розповів лікар.

“Скоріш за все пацієнтку врятувала товщина куртки, в якій вона була. Жінку привезли у свідомості, але в стані психологічного шоку”, — говорить хірург Рівненської обласної лікарні Віктор Мулярчук

Медик зауважив, що окрім фізичної наруги, рівнянка отримала сильний стрес і досі перебуває в шоці. Спілкується вона лише з чоловіком – відповідати на питання журналістів відмовилась.

Читайте також  На час воєнного стану спростили іспити на водійське посвідчення і змінили навчання

Що кажуть у поліції

Подія викликала широкий резонанс і обурення у мережі. Користувачі дивуються, що наразі поліціянти затримали лише хлопця, який безпосередньо бив перехожу ножем, другий брат виступає свідком. Також питання викликає стаття ККУ, за якою внесли дані до Реєстру досудових розслідувань. Одному з братів загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, згідно з покаранням статті 296 – хуліганство.

Про те, чому не затримали другого брата та як просувається розслідування справи – Новини.LIVE поспілкувались із пресслужбою поліції Рівного.

“Коли визначається кваліфікація злочину, беруться до уваги мотиви. Не інкримінували статтю навмисне вбивство, бо проникаючі ножові поранення – це не є тілесні ушкодження, які уражають життєво важливі органи. Поки що другий хлопець проходить як свідок, триває досудове розслідування і встановлюються всі обставини. Хлопців затримали одразу, завдяки оперативним діям правоохоронців”, – розповіли в поліції.

Про те, що стаття ККУ може змінюватись, якщо правоохоронці встановлять нові обставини злочину – підтвердив Новини.LIVE юрист Ростислав Кравець.

“Справу можуть ще перекваліфікувати після з’ясування всіх обставин випадку”, – прокоментував він.

Що пишуть у мережі

Користувачі мережі обурені випадком і висувають свої версії страшної події. На думку багатьох, хто коментує новину про напад, мотивувати хлопців могли флешмоби та групи в мережі

“Не здивуюсь, якщо отримали завдання від чергового Синього Кита”, – написали в коментарях.

“Потрібно судити все наше суспільство. Що дивляться діти? Хто з вас точно знає, на яких сайтах вони сидять, поки ви на роботі? Це сигнал про те, що потрібно щось робити вже, зараз, поки не пізно і такі випадки поодинокі. Ми не знаємо, що спонукало цих підлітків на такий вчинок. Не будемо судити, це справа слідства і суддів. Давайте краще подумаємо, як захистити своїх дітей від того бруду, що ллється з екранів. Можливо не варто відразу кидатись на захист свого чада, коли йому зробили зауваження, а прислухатися до вчителя, вихователя, сусідів. Диму без вогню не буває”, – написали в мережі.

Читайте також  Увага! На Прикарпатті розшукують двох чоловіків, які каменем проламали хлопцеві голову

Наразі триває розслідування всіх обставин злочину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.