Уряд підвищує стипендії студентам: наскільки зростуть виплати

Останнє підвищення розмірів академічних стипендій було в листопаді 2017 року.

Уряд підвищує стипендії студентам. На засіданні Кабміну підтримали рішення про запровадження змін до розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це 1 вересня під час засідання Кабміну повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, у закладах профтехосвіти стипендії будуть збільшені в 2,5 рази, а студенти вишів отримують підвищення щонайменше у 1,5 рази.

Варто зазначити, що останнє підвищення розмірів академічних стипендій було в листопаді 2017 року, тому назріла нагальна необхідність підвищення соціального захисту учнівської та студентської молоді, додав, Шмигаль.

Нагадаємо, що в Україні є два різновиди стипендій: академічна, яка нараховується за успішне навчання й особливі досягнення, а також соціальна, яка призначається студентам, що мають особливий статус. Соціальна стипендія для студентів виплачується незалежно від успішності отримання знань. У січні 2021 року уряд підвищив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам. Така стипендія становить до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.