Як прикарпатець Василь Яковішак вирощує сезонні квіти (ВІДЕО)

Понад 20 років вирощує та продає сезонні квіти прикарпатець Василь Яковішак. Поблизу Івано-Франківська, у селі Тисменичани, чоловік розвиває родинний бізнес.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на Суспільне.

У цій справі, крім сім’ї, йому допомагає колега Микола Гриньов. Разом із ним Василь Яковішак садить квіти та продає їх.

“У моєї бабці рідна сестра займалася квітами ще колись давно, за Радянського Союзу. Вона частково передала нам цей бізнес. Але вона вирощувала лише піони і троянди. Ми почали від неї ту науку, почали вирощувати троянди, мали тепличку на 2 000 корчів троянд. З часом ми це ліквідували і перейшли тільки на сезонні квіти”, – розповідає Василь Яковішак.

Навчатися квітникарства Василь почав у колег за кордоном.

“Поляки дуже надихали на те, щоб почати вдома свій бізнес, працювати на себе, не їхати ніде, ні на кого не працювати. Я, коли повернувся із-за кордону, почав з нуля, почав розмножувати і дрібні сезонні квіти”, – каже Василь Яковішак.

На своїх городах чоловік вирощує понад десяток видів квітів. Родина постійно працює над оновленням сортів. Саджанці замовляють із Голландії.
“Вирощуємо всю сезонну квітку, починаючи від нарцисів і тюльпанів ранньої весни, закінчуючи пізно восени хризантемами. Також маємо ромашок три види, гвоздики три види, влітку — сухоцвіт, який висушується на зиму на композиції. Це в нас — білий великий гладіолус, дуже популярний. Соняшник ми садимо, щоб він ріс поетапно, також до пізньої осені”, – розповідає Василь Яковішак.
Найскладніше у квітковій справі – догляд за рослинами. Вони, каже квітникар, потребують постійної підживи і обробки від хвороб та шкідників.
“Більше труду – кращий результат. Менше труду, не доглянеш – немає з того нічого. Вирощування квітки – це вчасно покропити хімією від хвороб, від шкідників. Тоді буде гарний результат, гарна продукція і здорова квітка”, – говорить Василь Яковішак.
Раніше, каже чоловік, люди частіше купували троянди. Однак останні 5 років франківці надають перевагу сезонним квітам. Згодом Василь Яковішак планує садити нові види квітів.
“Є така квітка Верона, Вероніка. Ми дуже хотіли б з нею працювати. Хочемо посадити більшу плантацію піонів, бо останніх 5 років вони дуже популярні стали. І хочемо замовити піони сортові голландські, які довго стоять і милують око”, – додає чоловік.

Читайте також  Поліція затримала прикарпатця, який у лісі вирощував елітні сорти коноплі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.