“Пройшов пішки з Києва до Лісабона”: відомий українець і її 10-річна донька трагічно загинули в аварії

У трагічній аварії у Житомирській області загинув 38-річний Валентин Черненко та його 10-річна донечка Єва. Валентин відомий тим, що здійснив один найграндіозніших рекордів сучасності – одиничний піший перехід із Києва до Лісабона довжиною 5477 км.

Про це повідомила голова Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці у Facebook:

“Ще вчора, розмовляючи із журналісткою Лилия Мыцко, я назвала одним із найграндіозніших рекордів сучасності одиночний піший перехід із Києва до Ліссабона довжиною 5477 км, який здійснив 35-річний киянин Валентин Черненко за 161 день. Ще вчора він був для нас живим… І можливо саме в ці хвилини, коли ми про це говорили, Валентин зробив свій останній подих на землі… 22 серпня рекордсмен України Валентин Черненко зі своєю маленькою донечкою Євою загинув у страшній автокатастрофі. Дівчинка на фото ліворуч, випадково потрапила в кадр… Це вона на старті подарувала татові у далеку подорож свою іграшку, яка стала в дорозі для Валентина щасливим талісманом… Навіть не знаю, чи є такі слова, які можуть полегшити біль втрати. Хочу простягнути руку підтримки батькові Алексей Черненко. Ваш син назавжди залишиться гордістю України, як рекордсмен, який реалізував одну із найнеймовірніших подорожей і навчив нас усіх вірити своїм мріям.”

Зазначимо, що трагедія трапилася 22 серпня на 100 км траси Київ – Ковель – Яготин недалеко від села Різня. За даними правоохоронців, “Ланос” виїжджав із другорядної дороги на головну, коли сталося зіткнення. Водій цього авто разом дочкою загинули на місці.

Фото з місця аварії:

Фото Валентина Черненка під час його мандрівки з Києва до Лісабону:

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.