Три вчительки з Франківська і коломиянка – у п’ятдесятці найкращих освітян України

Загальнонаціональна премія Global Teacher Prize Ukraine підсумувала результати півфіналу професійного конкурсу серед освітян.

Цьогоріч четверо освітян з Прикарпаття увійшли до престижного рейтингу ТОП-50 найкращих учителів України.

Це Тетяна Бурцева, місто Івано-Франківськ.

Навчальний заклад: Івано-Франківська початкова школа № 26. Предмет: Вчителька початкових класів

Три вчительки з Франківська і коломиянка – у п'ятдесятці найкращих освітян України 1

Тетяна Бурцева
Із 2016 року Тетяна бере активну участь у Всеукраїнському проєкті «Розумники» та є учасницею дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня за темою «Технологія навчання учнів початкових класів». У своїй роботі вчителька активно використовує сучасні підходи, зокрема інновації зі створення комфортного освітнього середовища. Також Тетяна активно залучає маленьких школярів до позашкільної діяльності. Вони займаються екологічними ініціативами і волонтерською допомогою.

«Дуже горда, що діти з батьками охоче підтримують такі необхідні акції. Це є високим показником нашої гідності як патріотів», – каже Тетяна Бурцева.

Мар’яна Лисишин, місто Коломия

Навчальний заклад: Коломийський ліцей № 9. Предмет: англійська мова

Три вчительки з Франківська і коломиянка – у п'ятдесятці найкращих освітян України 2

Мар’яна Лисишин
Пані Мар’яна формує індивідуальну траєкторію руху для кожного учня за допомогою STEAM-уроків, елементів фінської освіти та наукових пікніків із англійської мови. Її вихованці пишуть листи невидимими чорнилами, здійснюють віртуальні мандрівки в древні міста та виступають по радіо. Освітня мета півфіналістки — створити школу щастя, у якій діти зможуть розвивати м’які навички та емоційний інтелект.

«Моє завдання — залучити дитину так, щоб вона і не зрозуміла, як сама захопилась і розвинула свої навички», – ділиться вчителька.

Аліса Павлюк, Івано-Франківськ

Навчальний заклад: Початкова школа № 26 Івано-Франківської міської ради. Предмети: вчителька початкових класів, математика (початкова школа), українська мова (письмо + читання) (початкова школа), «Я у світі» (початкова школа)

Три вчительки з Франківська і коломиянка – у п'ятдесятці найкращих освітян України 3

Аліса Павлюк
За один березень вихованці пані Аліси можуть отримати понад 200 дипломів за проходження олімпіад і конкурсів на онлайн-платформах. Також вони перемагають у конкурсах від Національного центру аерокосмічної освіти, виграють квитки на лялькові вистави для всього класу та долають проблеми з низькою самооцінкою. На уроках півфіналістка впроваджує технологію «Smart Kids», дає завдання на SWOT-аналіз літературних творів і застосовує самостійно розроблену дослідницьку лабораторію. У майбутньому вчителька планує технічно переоснастити школу та підвищити рівень екологічної компетентності дітей.

Читайте також  Раптова "радість" для батьків: у МОН призначили весняні канікули у школах

«За 25 років роботи в школі я обіймала різні посади: була вихователем групи продовженого дня, педагогом-організатором, вчителем християнської етики, спробувала навіть викладацьку діяльність в університеті. І на кожній з цих посад намагалася бути людиною, поважати особистість учня», – відкриває своє професійне кредо Аліса Павлюк.

Леся Павлюк, Івано-Франківськ

Навчальний заклад: Ліцей № 7 Івано-Франківської міської ради. Предмет: вчителька початкових класів

Три вчительки з Франківська і коломиянка – у п'ятдесятці найкращих освітян України 4

Леся Павлюк
Пані Леся працює з учнями в інклюзивному класі. Вона створює для своїх вихованців освітнє середовище, у якому вони почуваються повноцінними учасниками навчального процесу та можуть спілкуватися з рештою школярів. З дітьми зі звичайних класів півфіналістка ставить театральні вистави для заходів обласного рівня, підкорює олімпіади з математики й основ здоров’я та знімає великодні фільми. А один із учнів педагогині навіть увійшов до Книги рекордів України за здобутки з ментальної арифметики! На уроках півфіналістка впроваджує STEM-освіту, ігрову технологію «Хрестики-нулики» та кінезіологію. Після Global Teacher Prize Ukraine пані Леся прагне створити клас на свіжому повітрі, який би відповідав викликам пандемії.

«Вважаю, що для своїх учнів вчитель XXI століття — це справжній друг із дрібкою новаторського авантюризму. Моя місія в школі: відкрити внутрішній світ кожної дитини, допомогти їй повірити в себе, спрямувати до розвитку і заохотити до пізнання світу. А ще зробити процес навчання цікавим, невимушеним, усвідомленим та ефективним», – розповідає вчителька.

Загалом на конкурс було подано 3273 анкети у 1870 номінаціях. Найкращих визначали 5 відбіркових офісів по всій Україні. Наразі оголосили імена півфіналістів національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021. Визначення фіналістів – попереду.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.