Руслан Марцінків повідомив скільки місто заплатить вчителям, котрі вакцинуються від COVID-19

Виплачувати премії працівникам сфери освіти, які отримали дві дози вакцини проти COVID-19, планують в Івано-Франківській міській раді. Двічі вакциновані від коронавірусної хвороби працівники шкіл та дитсадків можуть розраховувати на кошти у сумі приблизно 1 тис. грн, – про це повідомляє Фіртка з посиланням на Суспільне.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, міськвиконком поки що вирішує, з якої сфери бюджету перерозподілять ці гроші.

“Для того, щоб ми все-таки не йшли на карантин, нам потрібно максимально популяризувати вакцинацію. Це будемо затверджувати рішенням виконкому. Положення ми прописуємо, ще радимося з юристами, як це зробити, але знаємо, що схожі ініціативи є і в інших містах”, – зазначив мер.

Виплачувати премії в міськвиконкомі планують упродовж вересня.

За словами аналітика Руху ЧЕСНО Михайла Джоголи, така ініціатива може створити нерівні умови щодо інших працівників бюджетної сфери, які також вакцинувалися.

“Це — гроші жителів, гроші платників податків. З одного боку – це дуже важлива річ, бо стосується здоров’я учителів, наших дітей і сімей. Але виникає така ситуація, що тоді будь-який бюджетник, який вакцинувався від COVID-19, може претендувати на те, щоб міський голова його преміював”, – каже Михайло Джогола.

На початку серпня набула чинності постанова Уряду згідно якої навчальні заклади, які розташовані не в “зеленій” карантинній зоні та в яких вакцинувалися менше 80% працівників, переходитимуть на дистанційну форму освіти.

За словами директора міського департаменту освіти і науки Ігоря Максимчука, станом на 13 серпня на території Івано-Франківської територіальної громади вакцинувалися приблизно 49% працівників шкіл та 28% працівників дитячих садочків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.