Українську школярку визнали генієм у США: що вона запропонувала і чим здивувала

Дівчина отримала гранд на навчання у США, проте планує вступати в український ВНЗ.

Українська школярка із Нової Каховки Вікторія Панченко, яка запропонувала нові методи очистки річок, у червні цього року отримала бронзову медаль Всесвітньої Олімпіади геніїв в США. Також дівчина отримала гранд в розмірі 15 тис. доларів на навчання у Державному університеті Нью-Йорка в Освего.

Про це повідомляє місцевий канал “Джерело”.

Вікторія Панченко навчається у м. Нова Каховка в школі №1 в 10 класі. На Олімпіаді геніїв у США українська школярка представила проєкт очищення річок за допомогою очерету, що здатний виділяти з води забруднюючі речовини. Для цього Вікторія пропонує створити спеціальні конструкції понтонного типу та поставити їх у воду. Таке біоплато допоможе очистити річки природніми способами без механічного втручання в екосистему.

“У цій роботі я запропонувала новий прототип очисної моделі, який працює на очисних властивостях вищих водних рослин видаляти із води непотрібні речовини”, – розповіла Вікторія Панченко.

Дівчина отримала гранд на навчання в США, проте вона хоче здобувати освіту в Україні в Національному університеті біоресурсів та природокористування. У Новокаховській школі №1 пишаються своєю ученицею.

“Вона достойно представила і себе, і своїх вчителів, свою родину, місто та Україну. Завдяки співпраці родини, школяра та вчителів можна досягти гарних результатів”, – каже директорка школи Олена Зуйко

Вікторія Панченко розповіла, що на успіх її надихнула її старша сестра, яка неодноразово перемагала на олімпіадах та різних конкурсах. Також допомагала дівчинці її мама, яка є біологом за освітою.

“Це мене надихає, як молодшу сестру. І мені хочеться рухатись далі та продовжувати цю роботу”, – каже Вікторія Панченко.

Читайте також  США розробляють сценарії відповіді на випадок застосування РФ ядерної зброї та нападу на інші країни

Мати дівчинки Олена Панченко розповіла, що після перемоги на Олімпіаді геніїв, Вікторія повірила у свої сили та почала навіть краще вчитись у школі.

“Я дуже раджу ні вчителям, ні дітям, ні батькам ніколи не опускати руки та не казати, що це все “куплено” і не варто зусиль, бо воно варте”, – зауважує Олена Панченко.

Школярка Вікторія Панченко планує закінчити школу із золотою медаллю. Також вона займається музикою, танцює, в’яже. У майбутньому дівчина хоче стати науковцем.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.