Вчені знайшли новий засіб проти COVID-19

Вчені знайшли новий засіб проти COVID-19

 

Квіткова рослина Nigella sativa (чорнушка посівна) може бути використана як новий засіб проти коронавірусу. Вона росте в Північній Африці і Західній Азії.

Пише – джерело.

Дослідження про цю рослину опубліковано в журналі Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology. Вчені виявили, що тимохінон, активний інгредієнт N.sativa, може зв’язуватися з S-білком коронавірусу SARS-CoV-2 і не давати йому викликати легеневу інфекцію.

Також тимохінон може блокувати цитокіновий шторм, який проявляється в пацієнтів, важко хворих на COVID-19.

Уже доведено, що ця речовина запобігає вивільненню прозапальних хімічних речовин, таких як інтерлейкіни. Так, вона може відігравати потенційну роль у лікуванні алергічних станів, наприклад, астми або екземи, а також артриту, включаючи ревматоїдний і остеоартрит, і навіть розсіяного склерозу.
Крім того, чорнушка посівна корисна під час лікування високого кров’яного тиску, високого рівня холестерину і цукрового діабету. Як протизапальний засіб N.sativa допомагає пацієнтам з алергічним ринітом та синуситом, а також дитячою епілепсією.

Цитокіновий шторм – запальна реакція в організмі, за якої рівень цитокінів у крові різко зростає, що призводить до атаки імунітету на клітини і тканини власного організму. Наслідком цього може стати руйнування тканин і органів із подальшою загибеллю організму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.