Секс-скандал з відомим кіноактором Володимиром Талашком: чому колишні студентки порушили багаторічну мовчанку

В Мінкультури пообіцяли провести службове розслідування цієї ситуації.

Зірку фільму “В бій ідуть лише старі” Володимира Талашка звинуватили в домаганнях його колишні студентки і не тільки. На ситуацію вже відреагували в Міністерстві культури України.

Про це 9 серпня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Талантом Володимира Талашка захоплювались мільйони. У фільмографії – десятки картин, найзірковіша роль – старшого лейтенанта Скворцова. Він багато років викладає акторство в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Напередодні його колишні студентки почали розповідати, якими методами викладач часом навчав.

“Він питав, чи хтось вміє ставати на “мостик”, казав: “Давайте, я підтримаю”. І ця страховка, вона була не зовсім прийнятна”, – розповідає акторка Вікторія Муштей.

Віка одна з перших почала писати про домагання колишнього наставника. За один день таких дописів у Мережі – близько десяти. У всіх схожа історія – викладач запрошує додому ніби порепетирувати і там починає домагатись.

Така ж історія сталась з Іриною Сампан, яка навіть не була студенткою в Талашка. Вона – журналістка, приїхала брати в нього інтерв’ю. “Він почав лізти цілуватись, почав руками робити щось заборонене, лізти під одяг, я сказала: “Ні, я не можу”, – говорить вона.

Володимир Талашко дав коментар лише телефоном: “Роздягав-цілував – такого не було. Нічого, крім приймальних іспитів-консультацій, не було, ніякого спілкування інтимного не було”, – сказав він. Чому різні дівчата, які часом навіть не знайомі між собою, почали його звинувачувати, викладач не знає.

Керівництво університету не вірить, що їхній колега міг таке чинити. А ще, кажуть, жодного сигналу від жодної зі студенток протягом навчання не отримували. “Ніяких офіційних паперів, ніяких заяв, ніяких, навіть усних, повідомлень ніколи не надходило. Навіть чуток з приводу такої теми я ніколи не чула”, – запевняє проректорка з наукової роботи Галина Миленька.

Читайте також  Церковний секс-скандал обростає пікантними подробицями: священник відреагував на звинувачення француза у зґвалтуванні

Акторка Анастасія Вергелес – іще одна з тих, хто сьогодні порушив багаторічну мовчанку. Ніхто з дівчат не наважувався розповісти про те, що з ними сталось. Соромились та боялись.

“Ми прийшли до деканату писати заяву. Написали цю заяву, попросили, щоб нам змінили майстра, бо не можемо з ним працювати. Це не одна я. Почали ходити чутки, що він інших дівчат запрошує додому, пропонує сік у ванну тощо”, – розповідає Анастасія Вергелес.

Психологиня Влада Березянська пояснює, чому дівчата могли раніше мовчати про домагання: “Можливо, я щось не так зробила. Так думають часто діти. Вони думають, що я, можливо, винна в тому, що ця історія сталася зі мною. Дуже рідко звинувачують авторитетних фігур, які мають тиск на цих дівчат”.

В Мінкультури пообіцяли провести службове розслідування цієї ситуації. А поки Володимир Талашко залишається викладачем університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.