Люди, які щеплені двома дозами вакцини, мають втричі менше шансів захворіти на коронавірус, – науковці

Люди, які щеплені двома дозами вакцини, мають втричі менше шансів захворіти на коронавірус, – науковці.

Науковці наголосили, що вакциновані також мають бути обережними, оскільки ризик заразитись COVID-19 все ж залишається.

Люди, які щеплені двома дозами вакцини, мають втричі менше шансів захворіти на коронавірус.

Про це йдеться в дослідженні науковців Імперського медичного коледжу Великої Британії.

Науковці із Великої Британії провели масштабне дослідження за участі 100 тисяч людей від 24 червня по 12 липня. Воно показало, що у людей, які не вакцинувались є втричі більші шанси заразитись коронавірусом, ніж у тих, які вже вакциновані двома дозами.

“Ці результати підтверджують наші попередні дані, які показують, що обидві дози вакцини забезпечують хороший захист від зараження. Однак ми також бачимо, що ризик зараження все ще існує, оскільки жодна вакцина не є на 100% ефективною, і ми знаємо, що деякі двічі вакциновані люди все ще можуть захворіти від вірусу. Тому навіть після послаблення карантинних обмежень, нам все одно слід діяти з обережністю, щоб захистити один одного і стримати темпи поширення інфекції”, – сказав один із авторів дослідження, професор Пол Елліотт з Імперської школи громадського здоров’я.

Науковці наголосили, що ризик зараження після вакцинації знижується на 50-60%. Після контакту з хворим на коронавірус, у вакцинованих ризик захворіти становить 3,84%, тоді як у невакцинованих — 7,23%.

“Відомо, що штам “Дельта” швидко поширюється і ним можуть хворіти повністю вакциновані люди. Нам необхідно краще зрозуміти, наскільки заразні повністю вакциновані люди, які інфікуються, оскільки це допоможе краще прогнозувати ситуацію в найближчі місяці, і наші результати сприяють формуванню більш повної картини”, – сказав професор динаміки інфекційних захворювань Стівен Райлі.

Читайте також  Заснула і померла: коронавірус убив 6-річну дівчинку з України у США (фото)

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.