Медики назвали групи людей, яким не страшний коронавірус

Імунолог Микола Крючков заявив, що є 3 типи людей, які з більшою ймовірністю не захворіють коронавирусной інфекцією (COVID-19).


Про це він розповів в інтерв’ю « КП в Україні ».
За його словами, найбільшу ймовірність не захворіти COVID-19 мають люди з сильним імунітетом, і люди, які не схильні до тромбозів.
1. У людини дуже швидкий і сильний неспецифічний (вроджений) імунітет. Як стверджує доктор, при відносно невеликій вірусної дозі такий імунітет спрацює на рівні верхніх дихальних шляхів і не дасть інфекції проникнути далі в організм. Якщо якісь клітини почнуть інфікуватися, то місцевий імунітет швидко зупинить цей процес.

Ніяких симптомів в даному випадку не буде. Але і імунітету до коронавируса, швидше за все, не виникне.
2. Людина заразився, але у нього в цілому сильну імунну відповідь. «Таке можливо, наприклад, у людей, які перехворіли сезонними коронавируса (звичайні застуди). У них в організмі можуть зберегтися сильні, добре зв’язуються з «ворожими агентами» (антигенами) антитіла. Вони розпізнають ділянки нового коронавируса, подібні з сезонними коронавируса. Або імунні Т-клітини пам’яті, які залишилися від попередніх зустрічей з сезонними коронавируса », – зазначив експерт.
3. Організм в цілому сильний, він не схильний до тромбозів, до неадекватних імунних реакцій. «Людина заразився, імунна відповідь розвивається в звичайному порядку, але при цьому хвороба протікає або в легкій формі, або безсимптомно. Хто може навіть не помітити, не звернути уваги. Наприклад, кахикнув один – три дні, і все. При цьому інфекція була і специфічний імунітет залишається », – розповів Крючков.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день вчені не можуть визначити, чи існує якийсь певний генотип, при якому людина гарантовано не заразиться коронавируса.
«Теоретично можуть існувати особливості рецепторів, через які вірус взагалі не може проникнути в організм (так буває у випадку з ВІЛ). Або, може бути, існує генетично обумовлений стан вродженого імунітету, завдяки якому організм дуже швидко реагує на деякі віруси і встигає впоратися з ними до розгортання потужної специфічної імунної реакції », – розповів лікар.

Читайте також  На Прикарпатті через неправильний діагноз медиків в СІЗО померла жінка

Коронавірусние інфекцію (COVID-19), яку викликає вірус SARS-CoV-2, легше підхопити, відвідавши місце скупчення великої кількості людей без маски. Нещодавно Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю провів дослідження на тему ризику зараження і озвучив його результати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.