На Івано-Франківську область виділили 3,8 мільйонів гривень для осіб з інвалідністю

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення забезпечують путівками на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю.

Інформує Фіртка з посиланням на Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Відомо, що така акція стосується осіб з інвалідністю з дитинства та з наслідками травм і захворюваннями хребта і спинного мозку, а також людей, що супроводжують осіб з інвалідністю I групи.

Послуги із санаторно-курортного лікування нададуть за кошти, що передбачені у державному бюджеті, шляхом відшкодування вартості путівки санаторно-курортним закладам.

«Забезпечення санаторно-курортним лікуванням відбувається шляхом укладання тристороннього договору між управлінням соціального захисту населення, санаторно-курортним закладом та особою з інвалідністю. Після отримання послуг із санаторно-курортного лікування управління соціального захисту населення шляхом безготівкового перерахування коштів відшкодовує вартість путівки відповідно до договору на підставі актів наданих послуг у розмірі встановленої граничної вартості путівки», – йдеться у дописі.

Для санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю у 2021 році області виділили кошти в сумі 3,8 млн грн, що дає можливість забезпечити санаторно-курортним лікуванням 257 осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та осіб з інвалідністю з дитинства, 61 особу з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку, а також 21 особу, яка супроводжує осіб з інвалідністю I групи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.