Івано-Франківщина: Заклади першої лінії для лікування коронавірусної хвороби переповнені (

Міські медзаклади Івано-Франківська припинили прийом іногородніх хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію.

На знімку: Легковажити маскою не можна.

У своєму щоденному відеозверненні через мережу Фейсбук голова ОТГ Руслан Марцінків повідомив, що лікарні переповнені. Пацієнтів із районів приймають обласна інфекційна лікарня та Калуська ЦРЛ.
Загалом на Івано-Франківщині офіційно підтверджено 2438 випадків COVID-19. За останню добу – 43 нових, за позаминулу – 50. Підозрюють коронавірусну інфекцію в 6 тис. 752 мешканців Прикарпаття. За весь період пандемії від COVID-19 померло 102 мешканці області.

“Така ситуація – частково і результат недотримання нашими краянами протиепідемічних заходів. Ігнорують носіння масок, не дбають про використання дезінфекторів, не дотримуються соціальної дистанції у громадських місцях. Укотре закликаю мешканців області суворо дотримуватися карантину, щоб не допустити поширення смертельно небезпечної інфекції”, – наголосив на онлайн-нараді в облдержадміністрації 30 червня голова ОДА Віталій Федорів.

Воно й справді: через деяке послаблення карантину два тижні тому на повну запрацювали ресторани й кафе, інші підприємницькі структури. Десь провадили пишні весілля, урочистості та навіть похорони. Під час емоцій та стресових станів забували про маски чи деззасоби. Приміром, у Городенківському районі стався спалах COVID-19. Одразу десять випадків – серед гостей одного із сільських весіль.

Згодом карантин на Прикарпатті знову посилили. Але ж самі громадяни носять захисні маски абияк: на бороді або ж поспіхом, перед входом до крамниці, як шматину, зіжмакану й брудну, натягують на обличчя. За кожним поліцейського не приставиш. От і пожинаємо плоди безпечності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.