Дистанційне навчання в Україні: не всі школи відкриються восени

Дистанційне навчання в Україні: не всі школи відкриються восени

Кабмін змінив умови роботи шкіл під час карантину

В Україні змінили умови роботи шкіл під час карантину. Про те, як будуть вчитися діти з нового навчального року пояснили в Кабінеті Міністрів України, передають Економічні новини з посиланням на znaj.ua.

Так, відвідування навчальних закладів буде дозволено, якщо не менше 80% персоналу пройшли повний курс вакцинації від COVID. Про це повідомляється на урядовому порталі.

У той же час всі ті установи, в яких вакциновано менше 20% персоналу, не зможуть працювати в разі, якщо регіон вийде з «зеленої» карантинної зони.
У постанові, опублікованій урядом, вказані всі зміни обмежень адаптивного карантину. Згідно з ним робота шкіл в жовтій, помаранчевої і червоної зонах карантину прив’язана до рівня вакцинації персоналу.
«Ми розраховуємо, що більшість педагогічних працівників будуть вакциновані до 1 вересня, це дозволить почати навчання в навчальних закладах без дистанційних процесів. Але все це залежить від епідемічної ситуації », – сказала заступник міністра освіти і науки Мандзій.

Щодо можливості щеплення від COVID-19 дітей старше 12 років, заступник міністра зазначила, що рішення про залучення тих чи інших категорій громадян до кампанії вакцинації залежить від МОЗ.

«Це повноваження виключно Міністерства охорони здоров’я. Поки діти не підпадають під вакцинацію. Будуть у нас рекомендації МОЗ – тоді будемо вести бесіди з батьками про ті чи інші тенденції », – пояснила заступник міністра.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.