Івано-Франківськ: мешканці вул. Сухомлинського платять за тепло більше, ніж їхні сусіди (відео)

Вже в жовтні мешканцям прийшли рахунки за оплату тепла в розмірі по 700 грн для однокімнатної квартири. Мешканці кажуть, що усе через недобросовісних сусідів та комунальників, які відмовляються встановити індивідуальний лічильник в корпусі.

Вже кілька років поспіль мешканці будинку, що на Сухомлинського, 4, корпус 2, платять за опалення більше ніж їхні сусіди. Це відбувається через опалення добудов мешканців сусідніх корпусів в будинку. Завдяки добудовам, приблизно 600 квадратних метрів житла у цих будинках немає на обліку. При цьому, вони фактично опалюються. Платити за фактично спожиті ресурси потрібно на основі показників спільного з двома іншими корпусами теплового лічильника. Тому виходить, що одні мешканці платять за інших. Про це пишутьВерсії з посиланням на Третю Студію.

Минулого року, коли франківці платили за опалення близько шести-семи гривень за квадратний метр, то мешканці будинку що на Сухомлинського, 4 – десять гривень. Вже другий рік поспіль жителі вул. Сухомлинського, 4/2, добиваються встановлення індивідуального теплового лічильника в своєму корпусі. Аби платити за тепло, яке використовують тільки вони.

Утім, комунальні служби не хочуть встановлювати лічильник цього опалювальногго сезону, через необхідність реконструкції елеваторного вузла. А на це коштів нібито немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.