Земля “прогрівається” швидше: на людство чекають нові рекорди спекотної погоди

Результати дослідження вказують на необхідність якнайшвидшого скорочення викидів парникових газів.

Прискорюване зростання температур на Землі фактично гарантує, що людству в наступні десятиліття доведеться мати справу з більш інтенсивними періодами аномальної спеки.

Про це поінформував портал Axios з посиланням на дослідження Вищої технічної школи Цюріха, опублікованого в журналі Nature Climate Change, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Головна думка (дослідження – Ред.) полягає в тому, що в майбутні десятиліття нам потрібно підготуватися до більш рекордних піків спеки, які набагато перевершать попередні температурні рекорди”, – заявив учасник дослідження Ерік Фішер.

В ході роботи фахівці встановили, що кліматичні зміни є не повною мірою врахованою причиною періодів сильної спеки. Вчені вивчали те, як зміняться характеристики періоду аномальної спеки тривалістю в тиждень, на кшталт того, що недавно спостерігався на Тихоокеанському Північно-Заході США і в Канаді, в залежності від викидів парникових газів.

Згідно з дослідженням, за сценарію з високими показниками викидів газів рекордні періоди спеки можуть траплятися від двох до семи разів частіше у 2021-2050-ті роки, а в 2051-2080-ті роки – від трьох до 21 разу частіше. При цьому Земля тепер “прогрівається” на 0,18 градусів за Цельсієм за десятиліття – швидше, ніж спостерігалося в попередні 40 років.

За словами Фішера, результати дослідження вказують на необхідність якнайшвидшого скорочення викидів парникових газів.

Axios зі свого боку зазначає, що робота містить такі висновки: ухвалені при створенні інфраструктури рішення, що враховують досвід попередніх температурних рекордів, можуть виявитися неефективними на тлі того, як швидко змінюють клімат Землі викиди парникових газів.

Нагадаємо:

Деякі популярні у туристів острови й міста можуть затонути до кінця століття. В ООН кажуть, що у результаті змін клімату до 2050 року на планеті можуть щорічно відбуватися повені, а до 2100 року рівень моря може піднятися на тривожні 25%.

Читайте також  Синоптики в паніці: Україну засипле снігом - погода божеволіє - дати

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.