У прикарпатських школах запровадять нове чотиритижневе меню (ВІДЕО)

Шкільне харчування має бути якісним. Про це твердять обласні чиновники. Нагадаємо, в Україні презентувати шкільне чотиритижневе меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, дієтологи та представники Міністерства охорони здоров’я. Очікують на ці зміни й шкільні їдальні області.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”, передає Фіртка.

Голова обласної ради Олександр Сич впевнений, що діти мають харчуватись корисно та збалансовано. Втім, перш ніж впроваджувати нове меню, пропонує спершу спробувати самим.

“Ті, хто працює в закладах освіти, там, де харчування є обов’язковим, кажуть, що це буде не смачно. Це не солене, не перчене, там відсутні традиційні продукти. Я не берусь судити так це, чи не так. Якщо таке є серед закладів освіти, а може варто провести якийсь майстер-клас. Щоб показати зразкове меню для харчування дітей”, – сказав Олександр Сич.

Підтримала таку пропозицію й голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук.

“Можливо, дійсно потрібно організувати такий майстер-клас. Тому що, здоров’я наших дітей – це найважливіше”, – додала вона.

Тим часом у департаменті освіти, науки та молодіжної політики кажуть, що важливим є те, в якому стані знаходяться шкільні їдальні.

До слова, в Івано-Франківську вже є ліцеї, де харчуються за оновленим меню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.