Скандал у школі Запоріжжя: директорка звинуватила батьків у крадіжці килима з класу

Одна із мам забрала килим, яким не користувалися 4 роки.

У Запоріжжі у школі №91 розгорівся скандал через килим, який батьки купили для своїх дітей. Одна із мам його забрала, а директорка закладу написала заяву до поліції про крадіжку.

Про це повідомляють на сторінці ГО “Хочу вчитися”.

Зазначається, що очільниця закладу написала дві заяви до правоохоронців. Одну – про крадіжку килима мамою одного із учнів, іншу – про те, що вимагає, щоб поліцейські провели із жінкою профілактичну бесіду.

Сама ж мама учня, яку звинувачують у крадіжці, розповіла, що килим батьки, скинувшись, купили ще коли їхні діти пішли до 1 класу, але на баланс школи його не передавали. Крім килима вони купили подушки, посібники, додаткові зошити, папір, заправляли картриджі, скидалися на дитячі свята.

Згодом батьки зрозуміли, що занадто багато витрат на школу і відмовилися здавати готівку в “фонд школи”.

“Килим, який так був потрібен і який батьки придбали для своїх дітей, але він виявився непотрібним, і таким, що взагалі не відповідає нормам після перевірки Держпродспожівслужби, тож через пів року після покупки він перемістився до шафи, де і простояв до кінця 4 класу, поки про нього не згадали батьки”, – розповідають у ГО “Хочу вчитися”.

Батьки розповіли, що інвентарного номера на килимі не було, а заяви про передавання на баланс з підписами тих, хто брав участь у його придбанні, немає і не було. У ГО виникло питання, якщо килим і взяли на баланс, то яким чином, адже він не підходить згідно із санітарними нормами, немає сертифіката якості і до 2021 року так і залишався без належного оприбуткування з проставленням інвентарного номера.

Читайте також  До уваги батьків: штраф за образу вчителя - 5100 грн

Батьки килим забрали і вирішили його продати, а отримані кошти пустити на потреби своїх дітей у наступному навчальному році.

“Загалом героїчний 4-Б відмовився платити готівку у фонд школи, купувати шафи за 22 тисячі гривень, скинутися на бойлер, на двері тощо. До речі, кредитний ноут на баланс не ставили. Заява не писали. Там слідчому було б цікавіше. Ноутбук для вчителя оформили в кредит і збирали гроші з батьків на щомісячну оплату, передавали вчителю. Виплатили. Учитель звільнилася разом з ноутом. Адже кредит оформлювали на неї. Прикольно, правда? Дивно, чого вони раптом вам готівку перестали давать.
Дріб’язкові які”, – резюмували у ГО “Хочу вчитися”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.