За життя хлопчика, якого підстрелив полковник, борються лікарі: в якому стані дитина

Данилко нині в реанімаційному відділенні, має комплексне ураження органів.

За життя 9-річного хлопчика, якого до лікарні привезли із простреленими хребтом, шлунком та селезінкою, відтепер боротимуться київські лікарі. З Житомира, куди спочатку доправили тяжко поранену дитину, її вирішили транспортувати до столиці. Хлопчика підстрелили у будинку, де він мешкав. Кулю – припускають слідчі – випустив військовослужбовець, який у машині возив цілий арсенал. За інформацією джерел ТСН, це полковник контррозвідки Міністерства оборони.

Про це 13 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На міському стадіоні гелікоптер санавіації в очікуванні “швидких”, які мають доправити з лікарні пораненого 9-річного Данилка. Поруч не чуються з горя мати та батько.

Данилка в обідню пору привіз у лікарню військовослужбовець, товариш батька. У дитини було наскрізне вогнепальне поранення черевної порожнини з численними ушкодженнями внутрішніх органів.

“Органи ушкоджені: шлунок, підшлункова залоза, селезінка. Зараз медикаментозний сон, штучна вентиляція легень, медикаментозна терапія”, – зазначив завідувач анестезіології та інтенсивної терапії новоград-волинської районної лікарні Іван Кравченко.

Чоловік, який привіз хлопчика, сказав, що малого поранили біля річки. Медики одразу повідомили поліцію, але ця версія не підтвердилася. Слідчі почали оглядати будинок, де мешкає хлопчик. І знайшли підтвердження, що дитину поранили саме там. Бабуся каже – усе сталося на вулиці в альтанці. До зятя з Києва дійсно приїхав товариш. Двоє 9-ти річних двійнят Марк та Данило були з гостем. Той їм показував прийоми, як забрати зброю у противника.

“У зазначеному будинку, де проживала дитина, батько разом зі своїм товаришем, який приїхав з Києва, розпивали спиртні напої. Під час необережного поводження зі зброєю дитина і зазнала вогневих поранень”, – зазначив начальник ГУНП Житомирської області Юрій Олійник.

Читайте також  На передовій загинули двоє воїнів з Прикарпаття

Машину військовослужбовця обшукали. У ній виявили цілий арсенал зброї.

“Було вилучено зброю і боєприпаси, зокрема, автомат Калашнікова – 2 штуки, пістолет Форт-17 – 1 штука, боєприпаси – біля 100 одиниць, РПГ-26 – 6 штук і РПГ-22 – 2 штуки, також міни направленої дії”, – розповіли в поліції.

Є інформація, що у дитину поцілив полковник розвідуправління. У поліції це не підтвердили, але і не спростували.

“Про вік військовослужбовця ми не будемо зараз уточнювати, слідчім не давали на це дозвіл. Про місце служби також не можемо надати інформацію, слідство надасть пізніше, Ні підтвердити ні спростувати ми не можемо, це полковник, діючий військовослужбовець”, – сказали вони.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження. Чоловікові вже оголосили про підозру. Також перевірятимуть – звідки у нього зброя і навіщо возив її з собою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Але нині найважливіше – боротьба за життя Данилка. Його рятуватимуть у столичному Охматдиті.

Тут йому нині проводять додаткові обстеження – медики визначаються з подальшим планом лікування. Попереду консиліуми лікарів.

Гелікоптер санавіації зі сльозами проводжали родичі. Пораненого хлопчика супроводжувала бригада медиків і мама. Відомо, що вона з двома доньками – семи і чотирнадцяти років відпочивала у Туреччині. Коли дізналася про нещастя – одразу прилетіла в Україну.

Данилко дорогу переніс добре: розказала лікарка з медбригади, яка була на борту гелікоптера. О другій годині він приземлився у Києві, на спортивному стадіоні, неподалік лікарні. Цей гвинтокрил повністю пристосований для транспортування тяжких пацієнтів. Хлопчик перебуває на апараті штучної вентиляції легень. Його змогли транспортувати до Києва лише переконавшись, що він таку дорогу витримає.

Читайте також  "Ліг на диван та став задихатись": Смeрть забрала жuття 4-річного хлопчика

Лікарі кажуть, що мають не лише врятувати хлопчику життя, а й зменшити шкоду для здоров’я дитини: наскільки це можливо, враховуючи ті ушкодження, які вже є. А вони серйозні. Лікар розповів, що мають перевірити, чи немає у дитини ушкоджень спинного мозку. Чи потрібна буде ще операція – наразі невідомо. Ближче до вечера лікар повідомив, що 9-річний Данилко нині в реанімаційному відділенні, має комплексне ураження органів, але повідомити більше про його стан не може, бо батьки не дають згоду на такі коментарі ЗМІ.

“Ураження комплексні і потребують консультацій, втручання різних фахівців. Наші хірурги зараз вивчають ті дані, які вже отримали, чекають на ті дані, які ще не отримали і будуть виробляти, в тому числі, і хірургічну тактику. Вірогідність операції можлива, вона є”, – зазначив лікар.

Відомо, що з хлопчиком в лікарні перебуває його тато.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.