сама могутня армія континенту…вона би за кілька днів завоювала всю Європу, аби на її шляху не стояв Донецький аеропорт

«Российская армия самая сильная армия на континенте. Всего за 24 часа она могла бы взять Киев, за 3 часа Польшу и Прибалтику, а в течении недели выйти к Ламаншу». Аби на її шляху не стояв Донецький аеропорт. 242 (!!!!!!) дні оборони!!!!

26 січня в Івано-Франківську відбулася щорічна меморіальна хода пам’яті, присвячена загиблим Героям оборони Донецького аеропорту.

Учасники ходи після літургії зібралися під катедральним собором Воскресіння Христового. Після цього великою колоною, на чолі якої були люди з фотографіями загиблих в АТО прикарпатців, рушили до Меморіального скверу, де поховані бійці АТО. Там на могилах відслужили панахиду за борцями з окупаційними військами.

«Мій, уже теперішній, 90-й аеромобільний батальйон заїхав туди 26 листопада, – говорить Ігор «Квадрат» Склеповий. – Бої були дуже важкі. Ми розмістились у новому терміналі. Коли почалася «дискотека» було 27 градусів морозу. Від ранку до ночі були обстріли. Хай вам не розказують байки, бо проти нас воювали справжні російські війська, професіонали. Але якось витримали і 18 грудня моя бригада вже звідти вийшла. Ніхто не скаже, що наших хлопців травили газом. Далі були вибухи у підвалі, тоді загинули хлопці з мого батальйону. Такі події треба пам’ятати. Особливо нашій молоді».

Під час ходи поліція перекрила початок і кінець стометріки, а також вулицю Мельника.

«Мене найбільше вразила стійкість наших хлопців, бо туди важко було довезти будь-які допомогу, – каже учасник оборони донецького аеропорту Андрій Фармуга. – Навіть вразила сміливість водіїв, бо вони добровільно везли припаси по «дорозі смерті». Наші хлопці відстояли 242 дні, поки не надійшов наказ відступати. Я спілкувався з військовими з інших країн і вони вражені, як практично на силі духу люди відстояли стільки часу, зберігаючи аеропорт».

Нагадаємо, бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні. У них загинули семеро прикарпатців: Володимир Байдюк, Микола Самак, Степан Стефурак, Ярослав Костишин, Олександр Карпенко, Дмитро Ломей та Григорій Семанишин.

Читайте також  Як центром Калуша літала Баба Яга в ступі. ФОТО

Ми пам’ятаємо…..

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: