Прострелений хребет, шлунок і селезінка, медики рятують 9-річну дитину: полковник навчав дітей прийому, як відібрати зброю (відео)

Поліція відкрила кримінальну справу.

У Житомирській області лікарі борються за життя 9-річного хлопчика, якого до лікарні привезли із простреленим хребтом, шлунком та селезінкою.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 13 липня.

Спершу поліцейським сказали, що дитину поранили під час прогулянки біля річки. Однак вдалося встановити, що хлопчика підстрелили у батьківському домі. Під підозрою опинився друг родини, який напередодні приїхав погостювати зі столиці.

Кримінальне провадження відкрили за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження.

ДОПОВНЕНО

ПОРАНЕННЯ ХЛОПЧИКА В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ: ПОЛКОВНИК НАВЧАВ ДІТЕЙ ПРИЙОМУ, ЯК ВІДІБРАТИ ЗБРОЮ.

Малюк в столиці проходить дообстеження, щоб не лише врятувати життя, але й зменшити шкоду від ушкоджень

За життя 9-річного хлопчика, якого до лікарні привезли із простреленими хребтом, шлунком та селезінкою, відтепер боротимуться київські лікарі. З Житомира, куди спочатку доправили тяжко поранену дитину, її вирішили транспортувати до столиці. Хлопчика підстрелили у будинку, де він мешкав. Кулю, припускають слідчі, випустив військовослужбовець, який у машині возив цілий арсенал.

Про подробиці події дізнались журналісти ТСН.

Біля гелікоптера, який доправляв до столиці 9-річного Данилка, були схвильовані мати та батько малюка. «Я не можу нічого сказати, така каша в голові. Я приїхав, коли вже все було, я не знаю», – кажуть рідні.

Данилка в обідню пору привіз у лікарню військовослужбовець, товариш батька. У дитини було наскрізне вогнепальне поранення черевної порожнини з численними ушкодженнями внутрішніх органів. «Органи ушкоджені – шлунок, підшлункова залоза, селезінка, шлунок наскрізь поранена. Зараз медикаментозний сон, штучна вентиляція легень, медикаментозна терапія», – розповідає завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Новоград-Волинської районної лікарні Іван Кравченко.

Чоловік, який привіз хлопчика, сказав, що малого поранили біля річки. Медики одразу повідомили поліцію, але ця версія не підтвердилася. Слідчі почали оглядати будинок, де мешкає хлопчик. І знайшли підтвердження, що дитину поранили саме там.

Читайте також  Українцям підвищать пенсії ще у три етапи

Зараз вдома бабуся хлопчика. Жінка каже, що усе сталося на вулиці в альтанці. Вона у цей момент спала. До зятя з Києва дійсно приїхав товариш. Двоє 9-річних двійнят Марк та Данило були з гостем. Той їм показував прийоми, як забрати зброю у противника.

«І він так пригнувся до Дані і в цей момент, коли він забрав пістолет, вийшло так, що він вистрелив і це куля пройшла в бік. Хотів подобається хлопчикам, я просто так думаю, просто дурість, недбалість», – каже бабуся постраждалого.

Машину військовослужбовця обшукали. У ній виявили цілий арсенал зброї.

Є інформація, що у дитину поцілив полковник розвідуправління. У поліції це не підтвердили, але і не спростували. Правоохоронці відкрили провадження за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження. Чоловікові вже оголосили про підозру. Також перевірятимуть звідки у нього зброя і навіщо возив її з собою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у Житомирській області чоловік через 23 тис. доларів розстріляв родину: 46-річний чоловік загинув на місці, за життя його 39-річної дружини нині борються лікарі. 12-річна донька, яка спала в іншій кімнаті, лише дивом не постраждала. Стрілка затримали. Йому 59 років, він мешканець сусіднього села. Версія боргу підтвердилася.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.