Концерт Валерія Меладзе у Києві відбувся під посиленою охороною: від кого захищали російського співака

Меладзе тривалий час жив в Україні, але восьмий рік поспіль уникає коментарів щодо війни на Донбасі та анексії Криму.

На четвертий день музичного фестивалю Atlas Weekend у Києві виступив найбільш суперечливий його учасник Валерій Меладзе. Перед його приїздом кілька громадських організацій подавали петиції з проханням заборонити його концерт. Натомість організатори фестивалю посилили охорону, щоб оберігати російського артиста. Про це йдеться 9 липня в сюжеті ТСН.19:30.

Валерію Меладзе ніколи не забороняли в’їзд в Україну через його політичну позицію, оскільки він її ніколи чітко не висловлював. Чий Крим – не визначився. Російську агресію і війну на Донбасі називав надуманим процесом.

Громадські організації, які протестували проти приїзду Меладзе закидали також артисту його дружбу з білоруським диктатором Лукашенком. Утім, організатори фестивалю не бачать проблем із участю російського співака, вважаючи, що Україна йому не чужа.

Під час виступу Валерія Меладзе веселилися, здається, всі, окрім охорони, якої було в кілька разів більше, ніж на концертах інших артистів. Сек’юриті проявляли надмірну активність, зокрема, намагаючись вивести хлопця, загорнутого в червоно-чорний прапор Української повстанської армії.

Молодий чоловік, який назвався Єгором, каже, що в такий спосіб він виявляє свій мирний протест проти виступу Меладзе. Зауважує, що сподівався, що таких невдоволених, як він, буде більше. “Вийшов одиночний пікет, як у Москві”, – сумно жартує він.

Тим часом шанувальники творчості Меладзе підспівували російському виконавцеві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.